Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niilo Mäenpää haluaa antaa festarikansalle juhlittavaa

Haka jatkaa kotiotteluitaan lauantaina, kun Työväen Musiikkitapahtumien yhteydessä pelataan Ykkösen huippuottelu AC Oulua vastaan. Hakan keskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää lähtee jatkamaan Hakan vahvaa kotisaldoa.

Haka on ollut tällä kaudella Ykkösen paras kotijoukkue, kun seitsemästä pelistä se on voittanut viisi ja pelannut kahdesti tasan. Haka on hemmotellut kotiyleisöä myös maalirikkailla peleillä, sillä Haka on onnistunut Tehtaan kentällä maalinteossa jokaisessa ottelussa ja keskimäärin Haka on tehnyt peräti 2,4 maalia Tehtiksellä. Viimeksi valkopaitojen kovan kotivireen sai tuta FC Jazz, kun Haka nousi tappioasemasta viime hetkillä maukkaaseen voittoon.

– Se oli aika makea voitto etenkin, kun olimme häviöllä. Saimme luotua kuitenkin painetta Jazzille ja saimme lopussa hienon maalin, Mäenpää palaa edellisottelun dramaattisiin hetkiin.

Voitto katkaisi samalla Hakan neljän ottelun voitottoman putken ja tunnelma oli ottelun jälkeen sen mukainen.

– Kyllä kopissa sen huomasi. Siellä oli aika iloista porukkaa ja tuli vapautunut olo. Tästä jatketaan eteenpäin samalla tahdilla AC Oulua vastaan.

Ottelu pelataan Työväen Musiikkitapahtumien aikaan ja tavoitteena on saada Tehtis täyteen. Mäenpää haluaakin tarjota festariväelle juhlimisen aihetta.

– Kotikentällä haluamme aina voittaa ja toivottavasti porukkaa tulee peliin mahdollisimman paljon. Olisihan se hieno voittaa ja siitä olisi sitten hyvä lähteä festareille, Mäenpää heittää.

Hakan vahvan kotivireen takana on ollut myös hyvin peleissä mukana elänyt kotiyleisö.

– Onhan sillä merkitystä aina, kun pääsee pelaamaan kotikentälle ja oman yleisön eteen. Yleisön tuki on meille tärkeä ja haluamme näyttää omille miten osaamme pelata.

Mäenpää on ollut Hakan yksi tämän kauden valopilkuista. Tammikuussa 17 vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja on ennakkoluulottomasti raivannut itsensä heti yhdeksi luottopelaajista ja avauskokoonpanoon. Vastuu on tullut nuorelle miehelle yllätyksenä.

– En talvella osannut odottaa, että olisin kesällä avauskokoonpanossa. Talvella treenipeleissä ja cupin peleissä sain kuitenkin hyvin peliaikaa ja olin usein avauksessa, joten aloin osaa odottaa, että voisin myös Ykkösessä saada vastuuta. En ihan osannut odottaa näin paljon, mutta on ollut hienoa pelata.

Niilon oltua nuorten maajoukkuekomennuksella, hänen kaksoisveljensä Aapo avasi maalitilinsä Ykkösessä VIFK:ta vastaan. Niilolla kuparinen on vielä rikkomatta.

– Ei meillä Aapon kanssa mitään varsinaista kilpailua ole, mutta jotain kuittailua sieltä maalista kuitenkin tuli. Olisi itsekin kiva saada maali hiljalleen tehtyä, Mäenpää päättää.

Hakan ja AC Oulun välinen ottelu pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 25.7. kello 16.00 alkaen. Kausikorttilainen saa tuoda yhden ystävän peliin 5 eurolla. Lipun saa ostaa ennen peliä lippuluukulta. Musarirannekkeella pääsee ilmaiseksi peliin.

Portit aukeavat kello 15. Paviljongissa soittaa musaa ennen peliä loistava Jesse Soini!

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT