Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kesän kohokohta lauantaina Tehtiksellä

Valkeakoskelaisen kesän kohokohta on käsillä niin futiksen kuin ylipäänsä viihtymisen suhteen. Työväen musiikkitapahtuma polkaistiin käyntiin torstaina ja perinteiseen tapaan Haka pelaa kotiottelun musarilauantaina kello 16.00 alkaen.

Tänä vuonna Hakan festarivieraaksi saapuu AC Oulu, joka jo kertaalleen tällä kaudella vieraili Tehtiksellä. Tuolloin elettiin toukokuuta ja pisteet jäivät Valkeakoskelle Kalle Multasen lähetettyä maalillaan vieraat pitkälle ja pisteettömälle kotimatkalle.

Lauantaina Tehtiksellä iskevät yhteen kaksi hyvävireistä joukkuetta. Haka palasi edellisellä kierroksella voittojen tielle kukistamalla FC Jazzin kiimaa tihkuvalla toisen jakson lisäajan voittomaalilla. Seuraikoni Jarno Mattila kävi tykittämässä pallon tyhjään porilaismaaliin Multasen maailmanluokan esityön jälkeen ja juhlat Tehtiksellä olivat valmiit alkamaan.

Juhlien jatkumisesta ilmeisen eri mieltä oleva Oulu saapuu Valkeakoskelle kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisellä kierroksella oululaisten vireen sai kokea Mikkelin Palloilijat, jotka lähtivät Oulusta takaisin Etelä-Savoon 1-0-tappio niskassaan.

Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä peräkkäin sijoilla 5. ja 6. ja ainoastaan Hakan parempi maaliero pitää oululaiset takana. Jaossa on siis huiman tärkeät pisteet sarjan kärjen takaa-ajamista silmällä pitäen.

Tappioitta kotiotteluissaan kaahaavan Hakan päävalmentaja Kari Martonen on innoissaan ennen lauantain ottelua.

– Nyt on tavoitteena kauden ennätysyleisö. Koko Valkeakoski on liikkeellä ja kaupungissa on paljon myös muualta tulleita ihmisiä. Me toivotamme tietysti kaikki tervetulleiksi Tehtikselle nauttimaan ja luomaan tunnelmaa, Martonen hehkuttaa.

Edellisellä kierroksella irronnut Jazz-voitto on näkynyt koko viikon tekemisessä treenikentällä.

– Kyllä tuo viime sunnuntain voitto ja tapa, jolla se tuli, on tuonut treeneihin hyvännäköistä tekemistä ja vauhtia. Tulos ja itse pelin kuvakin oli sitä, mitä tässä haetaan, Martonen kertaa.

Pelikenttä pysyy samana, mutta vastustaja muuttuu lauantaiksi. Siihen on kuitenkin varauduttu ja Hakalla on tiedossa keinot, miten viime sunnuntain juhlatunnelma toistetaan Tehtiksellä lauantaina.

– Kotietu ja kauden ennätysyleisö on varmasti meille hyödyksi. Me tunnetaan Tehtis ja löydetään sieltä varmasti ne tilat joihin isketään, Martonen puntaroi.

– AC Oulu on vastustajana tietyllä tapaa pelaavampi kuin FC Jazz ja sitä kautta asettaa todennäköisesti isomman haasteen meille myös puolustussuuntaan. Me ollaan kuitenkin kerran jo tällä kaudella kohdattu ja pystytty pitämään oululaiset poissa maalipaikoilta, joten keinot ovat tiedossa, vastustajan pelaamisen estämiseksi. Samalla pitää toki pystyä itse hyökkäämään ja päättämään ne hyökkäykset laadukkaasti. Hieno, makea haaste tämä meille on, Martonen analysoi.

Pitkäaikaispotilaat Ville Kauppinen ja Aki Sihvonen ovat kokoonpanosta sivussa, mutta yksi kokoonpanoon palaava pelaaja antaa jälleen valmennukselle vaihtoehdon.

– Mikko-Petteri Latosaari on nyt sovittanut PK-35 Vantaa –ottelun syntinsä ja palaa pelikiellosta kokoonpanoon. Mikkis tuo hyvän vaihtoehdon lauantaina pelaavaan ryhmään, Martonen iloitsee.

Hakan ja AC Oulun välinen huippuottelu alkaa Tehtiksellä lauantaina 25.7. kello 16.00. Portit aukeavat kello 15.00 ja ennen ottelua Paviljongissa esiintyy mahtava Jesse Soini! Kausikorttilaiset voivat ostaa kavereilleen 5 euron arvoiset kaveriliput lippuluukuilta.

Otteluisäntänä toimii Paperiliitto.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT