Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Naisten Pankki ja Kiertokapula mukana perjantain naisten pelissä

Tämän viikon perjantaina Tehtiksellä pelataan tärkeä Ykkösen ottelu Hakan ja Ekenäs IF:n välillä. Voittamalla ottelun Haka säilyttää ohuen oljenkorren jopa nousutaisteluun saakka. EIF:n pitää puolestaan raapia pisteitä vielä karistaakseen putoamispeikon lopullisesti kintereiltään.

Tärkeiden sarjapisteiden lisäksi perjantain ottelu on naisten peli, jossa toimintaansa esittelee Naisten Pankki ja jonka otteluisäntänä toimii Kiertokapula. Kiertokapula tarjoaa vapaan sisäänpääsyn otteluun 200 naiselle. Lippuja on noudettavissa Ravintola Stellasta ja Kukka-Hakasta.

– Olen todella iloinen, että meidän pitkäaikainen yhteistyökumppanimme lähti mukaan naisten peliin. Kiertokapula tukee Hakaa monella eri tavalla ja on hienoa, että he osallistuvat myös tämän kaltaiseen toimintaan, Olli Paasio riemuitsee.

Naisten pelissä esittäytyy myös Naisten Pankki. Ihan perinteisestä pankkitoiminnasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan Naisten Pankki on vapaaehtoisten perustama hyväntekeväisyysverkosto.

– Kymmenen toimintavuoden aikana Naisten Pankki on kerännyt lähinnä yksityisiltä lahjoittajilta, mutta myös mukaan lähteneiltä yrityksiltä yli 11 miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten koulutukseen ja työllistymiseen. Se on mittava summa rahaa hyvään tarkoitukseen, iloitsee Liisa Henttonen Naisten Pankista.

Valkeakoskella Naisten Pankki on toiminut nyt kuuden vuoden ajan. Paikallistoiminta Koskissa lähti liikkeelle pienestä, mutta samalla se innosti tekemään koko ajan lisää.

– Kuusi vuotta sitten meillä oli Työväen Musiikkitapahtumassa oma koju, jossa oli kahvi- ja arpamyyntiä. Se tuotti 750 euroa ja kannusti jatkamaan toimintaa hyvän asian parissa, Henttonen muistelee.

Perjantain naisten pelissä Naisten Pankin yhtenä tavoitteena on luoda näkyvyyttä 10.9. järjestettävälle, Suomen suurimmalle hyväntekeväisyyskävelylle.

– Kävele naiselle ammatti –tapahtuma järjestetään samanaikaisesti yli 60 paikkakunnalla Suomessa ja ulkomaillakin monella paikkakunnalla, muun muassa Fuengirolassa ja Rodoksella, Henttonen kertoo.

Lahjoituksen hyväntekeväisyyteen pääsee tekemään kätevästi osoitteessa www.naistenpankki.fi samalla, kun ilmoittautuu mukaan kävelemään.

– 30 euron lahjoituksella kohdemaassa yksi nainen pääsee osallistumaan vaikkapa lyhytkurssilla tapahtuvaan koulutukseen. Aiheena voi olla esimerkiksi kirjanpitoa, säästämistä tai vaikka porkkanan viljelyä, mikä sitten ikinä kutakin yhteisöä parhaiten palvelee. Toimimme kohdemaissa ihan siellä ruohonjuuritasolla, Henttonen taustoittaa.

– Naisten työllistymisellä on iso rooli koko yhteisön hyvinvointiin. Ravitsemus- ja terveystilanne paranee, myös lasten koulunkäynti lisääntyy ja asuinolot kohentuvat, Henttonen päättää.

Perjantain pelissä Naisten Pankin pisteet löytyvät kummankin sisäänkäynnin luota. Tervetuloa tutustumaan Naisten Pankin upeaan hyväntekeväisyystoimintaan! #kävelenaiselleammatti

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT