Hakalle makea vierasvoitto Oulusta

Haka pelasi maanantaina jo seitsemännen tappiottoman ottelunsa putkeen, kun AC Oulu kaatui Oulun Raatissa Jaakko Rantasen toisen puoliajan maalilla 1-0.

Kyseessä olivat Hakalle ensimmäiset pisteet AC Oululta tänä kesänä ja vierasvoitto oli Hakalle vasta toinen tällä Ykkösen kaudella. Edellinen tuli toukokuussa Gnistania vastaan.

– Olemme löytäneet tietynlaisen nöyryyden kentällä. Tiedämme, että meidän pitää tehdä töitä 90 minuuttia molempiin suuntiin, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong totesi ottelun jälkeen Hakan hyvän vireen taustoista.

Ensimmäisellä puoliajalla vaaralliset tilanteet olivat kortilla, eikä niitä toisellakaan puolikkaallakaan liiaksi ollut. AC Oulu oli todella lähellä avausosumaa reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta maaliviivaa lähemmäksi Tuomas Karjanlahden vartioimaa Hakan maalia kotijoukkue ei palloa saanut.

Kulmapotkut ovat tuoneet Hakalle jo tukun maaleja kuluvalla kaudella, niin tälläkin kertaa. Pelikellossa oli minuutteja 71, kun Jaakko Rantanen viimeisteli kesän neljännen maalinsa. Kaikki Rantasen osumat ovat tulleet erikoistilanteiden jälkeen.

– Olemme olleet erikoistilanteissa tehokkaita viimeiset viikot. Se aina auttaa, Armstrong huomautti.

Voiton myötä Haka nousi jakamaan neljättä sijaa AC Oulun kanssa. Matkaa kärkeen on nyt kymmenen pistettä ja sitä on mahdollista kuroa seuraavan kerran umpeen perjantaina. Tuolloin Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi EIF.

Hakan kokoonpano AC Oulua vastaan: Tuomas Karjanlahti, Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Mikko-Petteri Latosaari, Jami Kyöstilä (var.), Henri Malundama, Anton Popovitch (67. Niilo Mäenpää (var.), Arlind Basha, Jaakko Rantanen, Erkka Helminen (79. Antto Hilska), Kalle Multanen.