Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Nähdäänkö Maximus Tainio kokoonpanossa jo Maarianhaminassa?

FC Haka kohtaa keskiviikon vierasottelussa IFK Mariehamnin. Veikkausliigan kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla aloittanut koskilaisnippu lähtee Teemu Tainon mukaan Ahvenanmaalle kasvattamaan pistetiliä entisestään.

– Hyvä joukkue ja kova vastus tulee aivan varmasti. Me lähdetään matkaan kuitenkin kartuttaan pistetiliä.

IFK on kokenut viime kauden jälkeen isoja muutoksia, kun valmentajan lisäksi iso joukko runkopelaajia jätti seuran. Tilalle on toki saatu uusia pelaajia, mutta joukkue on nyt keski-iältään varsin nuori ja paperilla materiaali on heikentynyt selvästi.

Tämä ei ole kuitenkaan tahtia haitannut, sillä joukkue on napannut jo neljä pistettä, vaikka Hakan lailla joukkueen alkukausi on ollut varsin kova. Vastassa ovat olleet Ilves, Honka ja SJK. Näistä kolmesta ottelusta ahvenanmaalaiset ovat napanneet yhden voiton, sekä yhden tasurin, mikä tuli niinikään Honkaa vastaan. Voitto puolestaan SJK:sta ja tämä saattaa antaa heille pienen lisäboostin otteluun – näin ainakin Tainio arvelee.

– Maarianhamina haki hienon voiton Seinäjoelta, niin ovat varmasti täynnä itseluottamusta.

Mielenkiintoisia nimiä joukkueessa ovat myös Hakastakin tutut Aapo ja Niilo Mäenpää, joista ensin mainittu aloittaa jo neljättä kauttaan saarella, ja sai nyt tälle kaudelle seurakseen Interistä siirtyneen veljensä Niilon.

Teemu Tainio on tehnyt kotiläksynsä, tietää mitä on odotettavissa ja pistänyt merkille myös muutokset viime kauteen.

– Kaikki kolme peliä olen nähnyt, mitä ne on pelannut. Vähän uutta systeemiä viime vuodesta on tullut uuden valmentajan mukana. Ihan hyvä joukkue siellä on.

Siinä missä vastustaja on rajusti muuttunut, niin koskilaiset ovat menestyksekkään viime kauden jälkeen pitäneet rungon hyvin kasassa ja saaneet istutettua talven täsmähankinnat hyvin joukkueeseen mukaan. Hyökkääjäkolossi Eero Markkanen onkin jo osoittanut, että tulivoimaa löytyy.

Viime kauden keskikentän maestro Anton Popovich joutui harmittavasti jättämään kaksi ensimmäistä Veikkausliigaottelua väliin Cupin pelissä tulleen loukkaantumisen johdosta. Mies kuitenkin palasi kokoonpanoon Rovaniemellä ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, että miten yhteistyö toisen hankinnan, eli Medon kanssa lähtee toden teolla sujumaan valkopaitojen keskikentällä.

Muutoin joukkueen tilanne on erittäin hyvä, sillä Ville-Valtteri Starck on ainoa loukkaantumisen takia pelin väliin jättävä pelaaja. Hänkin on jo ollut joukkueharjoituksissa mukana, mutta poissa siis vielä ainakin tästä ottelusta.

Myös Maximus Tainion tilanne on mielenkiintoinen. Kansainvälinen siirtoikkuna on auki, joten pelilupaa odotellaan. Nähtäväksi jää milloin lupa tulee ja mies nähdään vihdoinkin tositoimissa, sekä millainen rooli hänelle joukkueesta löytyy.

IFK Mariehamn – FC Haka keskiviikkona 22.7.2020 kello 18.30 Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina.

Ottelu nähtävissä myös Ruudussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit tilata ne edullisesti verkkokaupastamme.

Du kan läsa IFK Mariehamns artikel HÄR.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT