Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mustavalkoinen kaksintaistelu torstaina Tehtiksellä

Torstaina Tehtiksellä iskee yhteen aimo annos suomalaisia jalkapalloperinteitä, kun Hakaa 12 vuotta vanhempi Turun Palloseura saapuu vierailulle. Suomen mestaruuksia näillä seuroilla on yhteensä 17, Suomen Cupin mestaruuksia 15 ja himmeämpiäkin mitaleja kymmeniä. Pääsarjan maratontaulukossa Haka on kolmas, TPS toinen.

Nyt molemmat taistelevat kuitenkin noususta takaisin pääsarjaan, kun Ykkösen kauden 2015 syyspuolikas on vierähtänyt käyntiin. Haka lähtee otteluun Ykkösen viidenneltä sijalta kerättyään 16 pelaamastaan ottelusta 24 pistettä. TPS sai pelin uomiinsa vaisun alun jälkeen kesän korvalla ja on noussut sarjataulukossa aina toiselle sijalle saakka. Pisteitä niin ikään 16 ottelusta on kasassa 30.

Edellisellä kierroksella Haka sai vihdoin kuluvan kauden vieraspeikkonsa kukistettua, kun täysi vieraspistepotti lähti ensimmäistä kertaa valkopaitojen matkaan Mikkelistä otetun 4-3-voiton myötä. Hakan päävalmentaja Kari Martonen oli näkemäänsä kokonaisuutena tyytyväinen.

– Pelin sisältö Mikkelissä oli hyvää. Isossa kuvassa onnistuimme erinomaisesti, vaikka MP pääsikin lopussa lähelle muutamien yksittäisten tilanteiden ansiosta. Niissä meidän pitää jatkossa olla vain entistä huolellisempia, eikä antaa esimerkiksi helppoja erikoistilanteita vastustajille. Pelasimme joka tapauksessa alusta asti aktiivista ja hyvää pallollista peliä, mihin olen erittäin tyytyväinen, Martonen kertaa sunnuntain tapahtumia.

Torstain vierailijat ottivat puolestaan sunnuntaina murskavoiton Vaasasta VIFK:n vieraana. Pisteet lastattiin TPS:n bussin kyytiin 5-1-vierasvoiton jälkeen. Hakan valmennukselta ei ole TPS:n hyvät otteet jääneet huomaamatta.

– Todella laadukas jengi sieltä tulee vieraaksi. Heillä on erittäin hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle ja he osaavat pelata myös joukkueena hyvää ja tuloksellista futista, Martonen tietää.

Haka saa TPS:n vieraakseen kuitenkin otolliseen aikaan.

– Hyvään väliin tämä TPS peli tulee. Ensimmäinen vierasvoitto alla ja tämän päivän valmistavassa harjoituksessa oli huomattavissa hyvin latautunutta ja keskittynyttä tekemistä. Jätkät ovat varmasti valmiina huomiseen, Martonen pohtii.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella kesäkuun puolivälissä Turussa, mistä Hakalle jäi iso pala purtavaksi hampaankoloon 3-0-tappion myötä. Nopeasti MP-ottelun jälkeen tuleva TPS-koitos ei kuitenkaan huoleta Martosta.

– Kyllä sieltä Turusta jäi paljon kalavelkoja maksettavaksi. Tiukempi pelitahti sopii meille hyvin. Palautuminen, keskittyminen ja valmistautuminen seuraavaan peliin on helpompaa, kun ei tarvitse odotella niin kauaa, Martonen analysoi.

Hakan kokoonpanossa on pientä vaihtuvuutta MP-ottelun jälkeen.

– Anton Popovitch joutuu huilivuoroon korttitilin täyttymisen vuoksi. Harmi juttu, sillä Anton on ottanut hyvin roolinsa keskikentän keskustasta, mutta kyllä meiltä löytyy sille tontille nälkäisiä pelaajia riittää. Juho Pirttijoki puolestaan palaa kokoonpanoon parin ottelun huilaamisen jälkeen, Martonen kertoo.

Yksi lupaus kokoonpanon suhteen Martosella on, eli torstain juhlakalu, 100. sarjaottelunsa Hakassa pelaava Saku Pesonen, nähdään kentällä, jos ei mitään viime hetken takapakkia tule.

–  Kyllä Saku huomenna pelaa. Siinähän on hyvä paikka juhlistaa merkkipaalua nollapelillä, Martonen virnistää.

Hakan ja TPS:n välinen Ykkösen huippuottelu alkaa Tehtiksellä torstaina 6.8. klo 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa klo 16.30 alkaen ja jälkipelit Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Tehtiksellä myös Super-VIP, missä muun muassa haastattelussa kummankin joukkueen päävalmentajat ennen ottelua.
Otteluun on ilmainen kuljetus Hämeenlinnasta. Pekolan liikenteen kuljetus lähtee Wetterhoffilta klo 17.15.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT