MuSa:n avausmaali ei horjuttanut Hakaa

Haka jatkoi vahvoja esityksiään Porissa, kun MuSa kaatui Elias Ahteen johdolla 1-5.

Musan Salaman ja FC Hakan välinen ykkösen kärkikamppailu lässähti toisen jakson alussa, kun Haka nousi 1-0 -tappioasemasta kymmenessä minuutissa 1-3 -johtoon. Näin ollen MuSa ei kyennyt horjuttamaan sarjan kärjessä edelleen jatkavaa Hakaa.

MuSa sai otteluun mieluisan alun, kun Taiki Kagayama vei porilaiset 1-0 -johtoon seitsemännellä peliminuutilla. Ensimmäinen puoliaika pelattiin tämän jälkeen maalittomana loppuun asti, vaikkakin Haka hallitsi kenttätapahtumia.

Toiselle jaksolle vieraat tekivät kaksi onnistunutta vaihtoa, kun Elias Ahde korvasi Joona Tapanin ja Henri Malundama juoksi Noah Leongin tilalle. Tuoreilla jaloilla peliin tullut Ahde kiitti luottamuksesta ja iski ottelun ensimmäisensä välittömästi toisen jakson alkuun.

– Tässä tuli hyvin esiin koko joukkueen laatu. Penkiltä löytyy vaihtoehtoja ja jokaisen voi laittaa kentälle, kehui päävalmentaja Teemu Tainio joukkuettaan ansaitusti.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Ahde iski toistamiseen. Välissä Salomo Ojala kasvatti johdon jo 1-3, kunnes 62. minuutilla Ahde kruunasi päivänsä kolmannella osumallaan. Viisi minuuttia myöhemmin Samuel Chidi kaunisteli loppulukemat 1-5.

Tainio oli syystäkin tyytyväinen lopputulokseen, eikä vähiten toisen jakson huikean tasonnoston johdosta.

– Vaikka meillä ensimmäisellä jaksolla olikin pallonhallinta, niin ei saatu luotua mitään vaarallista linjan taakse. MuSa pelasi juuri sitä omaa peliään, millä ovat onnistuneet pisteitä saamaan. Hattua täytyy kuitenkin pojille nostaa, että pystyivät tuollaisen ryhtiliikkeen toiselle jaksolle tekemään.

Ottelun sankari Elias Ahde on kärsinyt pienistä vaivoista alkukaudesta, mutta nyt näyttää lupaavammalta.

– Jo perjantain treeneissä Eliaksen pelaaminen näytti terävämmältä. Nyt täytyy vain toivoa, että paikat pysyy kunnossa, Tainio valottaa.

Haka jatkaa sarjan kärjessä edelleen seitsemän pisteen erolla Turun Palloseuraan, joka niin ikään voitti oman ottelunsa lauantaina. Seuraavan kerran koskilaiset ovat tulessa ensi lauantaina 13.7., kun sarjakolmosena oleva Jaro saapuu Tehtaan kentälle.

Hakan kokoonpano MuSa:a vastaan: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Jacob Bushue, Antto Hilska, Samuel Chidi, Anton Popovitch,  Joona Kari, Joona Tapani (46. Elias Ahde), Noah Leong (46. Henri Malundama) ja Salomo Ojala (83. Jonni Thusberg).

MuSa:n raportti

Kuva: Jussi Rämä