Miehekäs esitys, mutta maalit ratkaisevat

Tehtaankentän keskiviikkoillassa nähtiin odotettu kamppailu, missä FC Haka haki kuumeisesti avausvoittoaan Veikkausliigassa. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue esiintyikin pirteästi, mutta lopulta tuloksena oli äärimmäisen karvas 0-2 -tappio HIFK:lle.

– Ottaa päähän tietenkin! Meillä oli kaikki avaimet voittoon, mutta ei kelpaa, niin ei kelpaa, tuskasteli valmentaja Teemu Tainio pelin jälkeen.

Syykin Tainion harmitukseen oli täysin aiheellinen. Haka oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla erittäin hyvä ja Tehtiksellä nähtiin alkukauden paras puoliaika. Kotijoukkue hallitsi tapahtumia ja loi tukun paikkoja, joista olisi pitänyt niitata johtoasema.

Erityisesti jaksolta jäi kaivelemaan Anton Popovitchin oikeaan tolppaan laukoma rangaistuspotku ottelun 25. minuutilla. HIFK -maalivahti Arnold Origi oli jo heittäytynyt vastakkaiselle puolelle, kun ”Popo” sijoitti pallon toiseen, mutta harmittavasti se osui keskelle tolppaa, eikä jatkopalloonkaan ennättänyt yksikään valkopaita.

Omat paikkansa ensi jaksolla oli myös Eero Markkasella ja Samuel Chidillä, jotka pääsivät nokikkain Origin kanssa, mutta mies torjui molempien vedot. Niinikään pirteästi esiintyneet Salomo Ojala ja Niklas Friberg pääsivät koittamaan keskityksistä, mutta molempien puskut viuhuivat ohi maalin.

– Kyllähän fakta on se, että meidän pitää laittaa sitä palloa pussiin, Tainio harmitteli.

Kaiken kaikkiaan ottelun ensimmäinen 45.minuuttinen oli Hakalta erittäin miehekäs esitys, missä esiintyi selvästi nälkäinen ja kaikkensa peliin laittanut joukkue. Toisella jaksolla vieraat sitten pimensivät illan iskemällä vastahyökkäyksestä 0-1 -johto-osuman.

Tainio jo ennen ottelua painotti HIFK:n vastahyökkäyspelin vaarallisuutta ja oli selvästi pettynyt, kun juuri sillä osa-alueella kaveri pääsi rokottamaan.

– Tietty kurinalaisuus ei tänään ollut paikallaan. Tiedettiin, että HIFK iskee vastaan ja siitähän se maali tuli.

Ottelun edetessä loppua kohti, kotijoukkue sai uudelleen hurmoksen päälle ja hyökkäyksiä, sekä maalipaikkoja saatiin luotua HIFK maalille. Useista hyvistä paikoista huolimatta tasoitusosumaa ei saatu aikaiseksi ja lopulta punapaidat iskivät toisen maalinsa ottelun lisäajalla.

Haka sai viimeisellä minuutilla kulman, mihin myös maalivahti Michael Hartmann nousi mukaan. Keskitys ei kuitenkaan tavoittanut Hartmannia, eikä ketään muutakaan. Vieraat pääsivät katkosta nopeaan vastahyökkäykseen, minkä Tiquinho sijoitti puolesta kentästä maata pitkin maaliin.

– Kyllähän se toinen maali oli ihan kosmetiikkaa, ”Teme” luonnehti lukemia rumentaneesta maalista.

Ja oikeassahan mies oli, sillä tiivistettynä ottelu kaatui siihen, ettei Haka kyennyt pistämään palloa maaliin ja vieraat tekivät sen sitäkin armottomammin. Pelin hallinnan kannalta ja tilastollisesti valkopaidat olisivat ansainneet voiton, mutta jälleen kerran maalintekopelin raadollisuus tuli esiin.

Elokuun ottelutahti jatkuu kiivaana, sillä ensi sunnuntaina pelataan Turussa FC Interin vieraana ja ensi viikon perjantaina Tehtikselle saapuu hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura.