Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Me olemme varmasti valmiita, kun kausi alkaa”

Hakan keskikentän moottori, tammikuussa 19 vuotta täyttänyt Niilo Mäenpää on vahvassa vireessä talvikaudella. Verkot ovat heiluneet mukavaan tahtiin vastustajan päädyssä Niilon toimesta ja se lupaa hyvää Vapun alla alkavaa Ykköstä silmällä pitäen. Ja vielä Niilosta ei ole saatu ulosmitattua edes täysiä tehoja kuluvan kauden osalta.

– Omalta osaltani talvikausi on ollut harmillisen rikkonainen, kun koko ajan ollut jotain pientä vaivaa.

Haka kohtaa torstaina Veikkausliigakauteen valmistautuvan Kuopion Palloseuran Valkeakoskella. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen. Silloin KuPS oli niukasti parempi Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Paavo Aholan kanssa U19-maajoukkueeseen valittu Mäenpää ei vielä tiedä, pelaako hän itse ottelussa, mutta vastustajan nuorimies tuntee hyvin.

– Vielä en tiedä pelaanko itse ottelussa, mutta vastaan meille tulee kyllä tosi hyvä joukkue. Kuopiossa emme päässeet hyökkäyssuuntaan oikein mihinkään, mutta toivottavasti nyt kotikentällä pystymme luomaan enemmän maalipaikkoja ja maalejakin, Mäenpää pohtii.

Haka on pitänyt kovaa tahtia treenikentällä läpi talven, eikä menestys Ykkösen kauden aikana jää kiinni ainakaan harjoittelun laadusta.

– Tosi kovaa olemme nyt treenanneet fysiikkaa ja nyt kun tiistaina pääsemme vihdoin takaisin Tehtikselle treenaamaan, niin saamme varmasti myös myös pallolista pelaamistamme vietyä entistä paremmin eteenpäin. Kyllä me olemme varmasti valmiita, kun kausi alkaa.

Haka on pelannut kovia otteluita koko talven läpi. Vastassa on ollut jo tähän mennessä useampia Veikkausliigajoukkueita. Mäenpää on nähnyt oman joukkueen tekemisessä paljon hyviä asioita kovien haasteiden edessä.

– Pelit ovat sujuneet joukkueelta vähintään kelvollisesti. Ihan hyviä tuloksia todella kovia joukkueita vastaan.

Mäenpään omaa pelaamista ovat siis pienet vammat haitanneet, mutta olosuhteisiin nähden nuorukainen on ollut tyytyväinen omaankin tekemiseensä.

– Oma pelaamiseni on ollut ajoittain ihan hyvää, mutta kyllä siinä paljon on vielä parannettavaakin. Maaleja on onneksi tullut ihan kivasti ja se on totta kai hieno asia, Mäenpää ruotii.

Yksi iso tekijä maalien syntymisessä on yhteispelin löytyminen Hakaan palanneen maalitykki Kalle Multasen kanssa. Molemmat ovat pöllyttäneet vastustajan verkkoja talvikaudella ahkerasti.

– Kallen kanssa olemme tosiaan löytäneet toisemme hyvin kentällä. Ajatukset menee hyvin yksiin ja sitä kautta olemme molemmat päässeet iskemään maalejakin.

Hakan joukkuehenki on hioutumassa jälleen erinomaiseksi. Vaikka treenikentällä on hikeä vuodatettu runsaasti, ei valitusta ole kuulunut, vaan joukkue on tehnyt töitä Keith Armstrongin ja muun valmennusryhmän johdolla hyvällä asenteella.

– Treeneissä on kyllä ollut tosi hyvä meininki. Vapaamatkustajia ei ole mukana yhtäkään, Mäenpää päättää.

Hakan ja KuPS:n välinen harjoitusottelu pelataan torstaina 16.3. Tehtaan kentällä kello 16.00 alkaen sään niin salliessa. Varakenttänä toimii Saharan tekonurmi. Kentästä riippumatta otteluun on vapaa pääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT