Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Maximus Tainio valittu Pikkuhuuhkajiin

Päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueen (2000 ja myöhemmin syntyneet) maaliskuun maajoukkueleirille. Kyseessä on joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma. Mukana on myös FC Hakan keskikenttäpelaaja Maximus Tainio.

Malisen nimeämässä ryhmässä on kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Kotimaan kentiltä joukkueeseen valittiin 15 pelaajaa, ja ulkomailta leirille saapuu kahdeksan pelaajaa.

Joukkue kokoontuu Eerikkilässä 22.3. ja leirillä Pikkuhuuhkajat pääsee haastamaan liigajoukkueita, kun se pelaa kahdeksan päivän aikana kaksi harjoitusottelua. U21 kohtaa FC Hakan torstaina 25. maaliskuuta ja HIFK:n maanantaina 29. maaliskuuta.

Kumpikin otteluista alkaa kello 14:00, pelataan ilman yleisöä ja nähdään näillä näkymin suorana sekä selostettuna Palloliiton verkkosivuilla.

– Tavoitteenamme on se, että kaikki pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä. Saamme varmasti hyvät vastukset liigakauteen valmistautuvista joukkueista – ne ovat kaksi hieman erityyppistä joukkuetta, ja toivon, että saamme erilaisia malleja omalle toiminnallemme, Malinen kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakkansa alkaa syyskuussa Virossa. Viron lisäksi samassa lohkossa pelaavat Kroatia, Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsee suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.

Pelaajat leirille:
Rasmus Leislahti (mv) Ilves
Julius Schmid (mv) Holstein Kiel
Viljami Sinisalo (mv) Ayr United FC
Mikael Almén Ilves
Oliver Antman FC Nordsjælland
Doni Arifi Ilves
Tobias Fagerström HSV
Juho Hyvärinen FC Inter
Daniel Håkans SJK
Kalle Katz Ilves
Elias Mastokangas IFK Mariehamn
Eetu Mömmö Ilves
Noah Nurmi FC Inter
Jaakko Oksanen AFC Wimbledon
Patrik Raitanen SPAL
Matias Rale FC Honka
Momodou Sarr Ilves
Naatan Skyttä Toulouse FC
Maximus Tainio FC Haka
Robin Tihi AIK
Matias Vainionpää SJK
Santeri Väänänen HJK
Altin Zeqiri FC Lahti

 

Kuva: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT