Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Maximus Tainio odottaa jo Ilves-peliä – ”On varmasti hyvä tunnelma”

FC Hakalla on edessään iso peli lauantaina, kun tärkeiden pisteiden lisäksi taistellaan Pirkanmaan herruudesta Ilveksen tullessa vierailulle Tehtaan kentälle. Maximus Tainio odottaa hyvätunnelmaista peliä.

Molemmilla joukkueilla on isot panokset, jotka tuovat oman lisämausteensa jo ennestäänkin ladattuun peliin. Ilves kamppailee pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja Haka taistelee sarjapaikastaan kynsin hampain. Tainio odottaa peliä jo vesi kielellä.

– Derby on aina derby, ja niitä on kiva pelata ja tulossa on varmasti hyvä tunnelma. Meille jokainen peli on tällä hetkellä niin tärkeä, että pitää saada pisteet. Hyvä peli tulossa, ennakoi Tainio.

Hakalla on allaan kolme peräkkäistä tappiota. Kirvelevät tappiot eivät ole kuitenkaan lannistaneet joukkuetta. Joukkue on harjoitellut tämän viikon hyvällä ilmeellä ja pelaajat ovat valmiina lauantain koitokseen.

– Se on näkynyt, että iso peli on tulossa. Treeneissä viimeisen parin päivän aikana on alettu vaatia vähän enemmän. Kun olemme tässä tilanteessa, niin pelaajista on pakko saada vähän enemmän irti. Kyllä sen on huomannut, että derby tuo enemmän tunnelmaa, ja se on hyvä.

Lauantaina tarvitaan myös kotiyleisön tukea.

– Toivottavasti tulisi paljon porukkaa. Viime vuonna täällä oli Ilvestä vastaan erittäin hyvä tunnelma, Tainio muistelee.

Yksi Hakan kompastuskivi viime peleissä on ollut hyökkäyspelaaminen. Viime ottelussa kuparinen saatiin rikottua kahden maalittoman pelin jälkeen. Keskikentällä operoiva Tainio painottaa hyökkääjille parempaa tukea.

– Keskikenttä on se ydin siinä, ja mielestäni meidän pitäisi tehdä vähän enemmän auttaaksemme hyökkääjiä. Meidän pitää juosta linjan taakse ja uskaltaa haastaa enemmän. Mielestäni olemme olleet vähän piilossa siinä emmekä ole uskaltaneet haastaa. Niitä pitää hioa enemmän.

Hakan ja Ilveksen odotettu Pirkanmaan derby pelataan tulevana lauantaina Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 17.00.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT