Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Martonen ylpeä pelaajistaan – Malinen kehui Hakaa

Hakan cup-juna matkaa seuraavalle asemalla, kun se eteni jo puolivälieriin voittamalla Tehtaan kentällä RoPS:n 4-1. Ottelun jälkeen Kari Martonen kiitteli miehistöään hienosta pelistä ja vastustajien päävalmentaja Juha Malinen jakoi niin ikään kehuja valkopaidoille.

Martosen mukaan pelistä huokui cupille ominainen kova taistelu.
– Pelissä oli cupin henkeä: paljon kaksinkamppailua ja paljon tilanteita joissa joutui vääntämään. Sen takia peli muodostui aika rikkonaiseksi, Martonen pohti.
– Sitten RoPS:n maalivahti loukkaantui ja siinä tuli aika pitkä tauko ja tuntui, että jäimme sille tauolle ja ensimmäisen puoliajan lopulla pelaaminen oli hyvin vaikeaa. Toisella puoliajalla pystyimme ehkä käyttämään niitä omia aseitamme. Meille tuli monta sellaista 2 vs. 2 -tilannetta, jossa meidän hyökkääjät olivat RoPS:n toppareita vastaan ja pystyimme käyttämään sen syntyneen tilan hyväksi, Martonen jatkoi.

Haka on pelannut upean talven. Joukkue on pelannut tappioitta ja Suomen Cupissa on kaatunut jo kaksi kovaa liigajoukkuetta. Haka jatkaa kotiotteluitaan sunnuntaina, kun Ykkösen sarjan avauksessa vastaan TPS. Martonen toivoo hienojen talviesitysten heijastuvan myös sarja-avaukseen.
– Olen ylpeä pelaajista ja siitä tavasta miten pelasimme. Meillä on sarja-avaus edessä sunnuntaina ja toivottavasti saamme siirrettyä sen saman meiningin sinne. Cup on erilainen kilpailu kuin sarja. Ainakin tuntuu, että tämän esityksen jälkeen itseluottamus on kohdallaan ja on hyvä lähteä sarja-avaukseen, Martonen loi katseen jo sunnuntaiseen TPS-otteluun.
– Tehtis – meidän kenttä ja meidän peli. Se on iso juttu, että saamme pelata Tehtaan kentällä ja hienoa, että pelaamme myös sarja-avauksen Tehtaan kentällä. Makea voittaa viime kauden hopeamitalisti ja vähän mitata sitä omaa osaamista ja tasoa. Nyt täytyy energia kerätä seuraavaan peliin, nollata tulos ja pitää kiinni niistä jutuista mitä on harjoiteltu.

Hakaakin valmentanut RoPS-luotsi Malinen jakoi ottelun jälkeen kehuja isäntäjoukkueelle.
– Kiitos Hakalle. Hyvin järjestetty tapahtuma ja heille voittoisa tapahtuma. Jo ennen peliä katselin, että nyt näyttää siltä, että on päästy uudistamaan Hakaa ja ilmettä muuttamaan. Joukkueessa on tarpeeksi hyvää kokemusta ja nuorta intohimoa. Sitten tämän pelin nähneenä, se piti paikkansa. Se näytti tosi hyvältä, Malinen kehui.

Malisen mukaan Haka pystyi riisumaan RoPS:n aseista.
– Meitä vastaan pelattiin meidän omilla aseilla. Mekin yritämme olla vahvasti eteenpäin menevä, yrittävä ja intohimoinen joukkue.
– Surullinen tulos hienossa kilpailussa. Hakalla on perinteitä cupissa ja ehkäpä tässä oli jopa murusia sieltäkin. Tämä oli Hakalle loistava päivä ja onnittelut siitä, pettynyt Malinen totesi.

Hakan seuraava ottelu on siis sunnuntaina, kun pitkään odotettu Ykkösen kausi pyörähtää käyntiin. Haka kohtaa Tehtaan kentällä avausottelussa TPS:n. Ottelu alkaa kello 16.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT