Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Martonen piti sarja-avausta viihdyttävänä

Haka sai kauteen tuloksellisesti hyvän startin, kun se voitti sunnuntaina Tehtaan kentällä TPS:n 2-1 (1-0). Hakan päävalmentaja Kari Martonen oli pääosin tyytyväinen Hakan pelaamiseen, mutta uskoo joukkueen vielä pystyvän parantamaan kauden edetessä.

Avausottelu tarjosi noin 1300 katsojalle vauhtia, kontakteja ja vaarallisia tilanteita kentän molemmissa päissä. Lopulta Haka pystyi puristamaan tärkeät avauspisteet ja sai kauteen erinomaisen aloituksen.
– Tasainen peli. Sarja on todella mukava avata voitolla kotikentällä. Täytyy olla todella ylpeä ja tyytyväinen. Pystymme pelaamaan vielä paljon paremmin. Hyödynsimme maalipaikat hyvin ja pystyimme laittamaan kaksinkamppailuissa kampoihin. Makea aloittaa sarja voitolla ja se oli tosi hieno juttu, Martonen mietti ottelun jälkeen.

Viime kaudella TPS osoittautui Hakalle vaikeaksi vastustajaksi, sillä Haka saalisti keskinäisistä otteluista ainoastaan yhden pisteen.
– Viime vuonna emme pärjänneet oikein missään pelissä ja saimme heiltä yhden pisteen. Ainakin minulla oli pientä revanssihenkeä heti sarja-avauksessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Haka pelasi erinomaisen talven ja kaatoi muun muassa Suomen Cupissa kaksi Veikkausliigan joukkuetta. Valkopaidat saivat siirrettyä vireen myös sarjakauteen ja katsojille tarjottiin viihdyttävä jalkapalloilta.
– Paljon vauhdikkaita tilanteita ja paljon taitavia pelaajia kentällä. Kyllä itse ainakin haluaisin tulla katsojana tällaista peliä katsomaan ja hakemaan fiiliksiä ja hyviä tunteita. Tässä pelissä niitä oli tarjolla.
– Pikkaisen oli havaittavissa hermostuneisuutta. Nyt ensimmäinen sarjapeli on pelattuna ja tästä hyvä jatkaa seuraavaan peliin, Martonen totesi.

Haka sai ottelussa myös hieman jobinpostia, kun Topi Järvi ja Tuomas Karjanlahti joutuivat jättämään pelit kesken loukkaantumisten takia. Järvi sai aivotärähdyksen ja käväisi ottelun jälkeen sairaalassa. Karjanlahti loukkasi taas polvensa. RoPS-ottelussa loukkaantunut maalivahti Ville Kauppinen on kuitenkin pelikunnossa, kun Haka kohtaa perjantaina vieraskentällä FC Jazzin.
– ”Viki” olisi ollut tässä pelissä pelikelpoinen, mutta totesimme varmuuden vuoksi, ettei vielä. Hän on seuraavassa pelissä mukana ja Joonashan pelasi nollapelin, Martonen muistutti viitaten Karjanlahden tilalle tulleeseen Joonas Immoseen.

Hakan seuraava peli on perjantaina, kun se matkustaa Poriin FC Jazzin vieraaksi. Tehtaan kentällä pelataan seuraavan kerran 4.5., kun sarjanousija KPV saapuu vierailulle.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT