Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Malundama avaa Hakan kurssinmuutosta – ”Sisuunnuimme ja otimme kaksi voittoa”

FC Haka lähti viettämään pientä maajoukkuetaukoa kahden peräkkäisen voiton saattelemana. Kauden avausmaalinsa KuPS:n verkkoon tehnyt Henri Malundama on tyytyväinen, että joukkue sai kolmen tappion jälkeen käännettyä kurssinsa voittojen tielle.

Hakan kausi alkoi kolmella peräkkäisellä tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue kasasi rivinsä ja nyt alla on kaksi tärkeää voittoa.

– Kolme ensimmäistä peliä olivat vähän ikäviä ja Inter-peli etenkin, kun hävisimme sen niin lopussa. Siitä meidän olisi pitänyt saada vähintään piste. Kotka-peli oli meiltä huono ja se meni ihan penkin alle. Sen jälkeen kuitenkin paransimme ja sisuunnuimme ja otimme kaksi voittoa, Malundama arvioi alkukauden pelejä.

KTP-tappion jälkeen joukkueen sisällä käytiin alkukautta läpi ja se tepsi. Kahdessa edellisottelussa joukkueen ilme on ollut täysin erilainen.

– ”Teme” ja ”Mane” ovat hyviä reagoimaan tilanteisiin ja myös pelaajat reagoivat siihen. Sen jälkeen treeneissä on menty kovempaa ja nostimme vaatimustasoa. Sen huomasi heti treeneissä, että oli hyvä meininki päällä ja kaikki antoivat kaikkensa. Se sitten heijastui myös peliin.

Haka lähti maajoukkuetauolle ottamalla makoisan 2-1-voiton KuPS:sta. Malundama teki Hakan avausmaalin ja samalla osuma oli hänelle kauden ensimmäinen. Maali syntyi hieman erilaisen kuvion päätteeksi, kun oikean puolen wingback Seth Saarinen nousi röyhkeästi rangaistusalueelle keskittäen matalan syötön maalin eteen. KuPS-vahti Otso Virtanen ei saanut palloa näppeihinsä ja vasen wingback Malundama oli kärppänä paikalla siirtämässä pallon verkkoon.

– Yleensä minä ja Seth olemme vähän puolustavampia kuin Hussein ja Jami, mutta tällä kertaa siinä kävi näin, ”Mamba” naurahtaa.

Malundama käy kovaa taistelua peliajasta vasemmalla laidalla Hussein Mohamedin kanssa. Malundaman mukaan kaveruksilla on hyvähenkinen kilpailutilanne, jossa toista autetaan ja kannustetaan.

– Olemme jo entuudestaan tuttuja ja olemme olleet läheisiä heti siitä saakka, kun hän tuli mukaan. Puhumme paljon jalkapallosta ja siitä mitä voisimme tehdä paremmin. Koko ajan kannustamme toisiamme, vaikka toinen olisi penkillä. Meillä on tosi hyvä suhde, Malundama kiittelee.

Malundama ja Hussein tarjoavat samalla päävalmentaja Teemu Tainiolle hieman erilaiset vaihtoehdot vasemmalle laidalle. Malundama on hieman puolustavampi kaksikosta.

– Voimme pelata vähän eri tavalla vastustajasta riippuen. Mielestäni se on hyvä asia.

FC Hakan pelit jatkuvat 10.6. herkullisella kohtaamisella, kun klassikko-ottelussa vastaan asettuu HJK. Otteluun pääsee myös yleisöä. Lipunmyynti otteluun on jo alkanut vilkkaasti. Lisätietoja löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT