Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Luiyi de Lucas uhkuu itseluottamusta – ”Taistelemme soturien lailla toistemme puolesta”

FC Haka on napannut kahdesta edellispelistään voiton ja samalla oma maali on pysynyt peleissä koskemattomana. Hakan puolustuksen yksi kulmakivistä, Luiyi de Lucas, kiittelee joukkueen taisteluilmettä.

Nollapelit ovat olleet Hakalle harvinaista herkkua Veikkausliigassa. Viime kaudella oma pää pysyi puhtaana vain kahdesti, mutta tällä kaudella nollapeli on nähty neljä ja nyt alla on jo kaksi nollapeliä. De Lucasin mukaan koko joukkue ansaitsee kiitosta tiivistyneestä puolustuspelaamisesta.

– Pelaajat ovat uhrautuneet puolustuksellisesti koko pelin alusta loppuun, de Lucas kiittelee.

Nollapelit tuovat samalla varmuutta koko joukkueen tekemiseen, ja luonnollisesti antavat myös paremmat lähtökohdat voittaa otteluita.

– Nollapelien myötä voimme pelata paineettomammin. Olemme tällä kaudella päästäneet maaleja lähes joka pelissä, ja sen jälkeen edessä on aina ylämäki, muistuttaa de Lucas.

Koskilaiset saivat edelliskotipelissään voittoputken auki kaataessaan FC Interin. Haka taisteli lähes tunnin miehen vajaalla napaten arvokkaat pisteet hienosti pelaajia tsempanneen kotiyleisön edessä. Sama taisteluilme oli nähtävissä myös vierasottelussa FC Lahtea vastaan, kun Haka katkaisi lahtelaisten 12 mittaisen tappiottomien otteluiden putken 2-0-voitolla.

Haka-fanien suosikiksi noussut de Lucas on yksi Hakan taistelun ruumiillistumista. Dominikaanisen tasavallan maajoukkuemies ei pelkää laittaa kroppaansa likoon joukkueen puolesta ja sama on tällä hetkellä nähtävissä koko joukkueessa.

– Ensimmäinen kotivoitto Interiä vastaan oli erittäin tärkeä, sillä pelasimme ison osan miehen vajaalla. Siitä huolimatta pystyimme selättämään vaikeudet ja voittamaan pelin. Se kasvatti meistä vahvemman, ja nyt taistelemme soturien lailla toistemme puolesta. Se on näkynyt viime peleissä.

Seuraavaksi Haka saa kovan haasteen kotikentälleen, kun AC Oulu vierailee Tehtaan kentällä perjantaina. Sarjanousijan kausi alkoi tahmeasti, mutta kesän siirtoikkunan aikana tehdyt hankinnat ovat osoittaneet nappionnistumisiksi. AC Oulu on napannut kolme voittoa viidessä edellispelissä ja se on pystynyt voittamaan muun muassa HJK:n ja FC Interin. AC Oulun seitsemästä viime maalista, kuusi on merkitty kesällä hankittujen pelaajien nimiin ja yksi on ollut vastustajan oma maali.

AC Oulu on kaksi pistettä Hakan perässä ja voitolla Haka saisi enemmän hengitystilaa häntäpäähän. Toisaalta voitto nostaisi Hakan jo kahden pisteen päähän ylemmän loppusarjan paikasta.

– Ottelu AC Oulua vastaan on erittäin tärkeä. Se on molemmille joukkueille kuin finaali, sillä molemmat taistelevat putoamista vastaan. Jos voitamme perjantaina, voimme haaveille pääsystä kuuden parhaan joukkoon, joka oli tavoitteemme ennen kauden alkua. Toivottavasti pystymme pitämään taas nollapelin ja voittamaan.

Voitot ovat nostaneet jo ennestäänkin vahvaa henkeä entistä korkeammalle. Joukkue uhkuu tällä hetkellä taistelutahtoa ja itseluottamusta.

– Tunnelma joukkueessa on erittäin hyvä. Kaikki ovat erittäin motivoituneita ja innokkaita jatkamaan voittoputkea, toteaa de Lucas.

FC Haka-AC Oulu perjantaina 20.8. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen. Lisätietoa lipunmyynnistä löydät TÄÄLTÄ.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT