Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Loppukauden rutistus

Veikkausliiga on hyvin haastava sarja verrattuna Ykköseen, sen on saanut kokea myös FC Haka. Viime kauden ylivoimaisuus Ykkösessä ei automaattisesti merkitse pärjäämistä liigassa, vaan jokainen piste ja voitto ovat olleet kovan työn takana. Tähän on varmasti vaikuttanut myös koronaepidemia, joka mullisti sarjaohjelman täydellisesti. Alkuperäinen ohjelma vaikutti kannaltamme hyvin tasapainoiselta ja hyvältä, muokatussa ohjelmassa alkukausi oli hyvinkin haastava. Muun muassa HJK kohdattiin kaksi kertaa kuukauden sisään, kuten myös mitalitaisteluun povattu Inter.  

Kauden aikana joukkuetta on myös vahvistettu HJK:sta saapuneen maalivahti Jacob Tånnanderin, Espanjasta tulleen Luiyi De Lucaksen, sekä farmiseurasta apunamme käyneen Johannes Kytilän myötä. Myös valmennusta on vahvistettu vielä kauden ollessa kiivaimmillaan. Viime kaudesta tuttu Jallu Mäkelä täydensi valmennusryhmää jo heinäkuussa ja Sami Hyypiä liittyi valmennukseen elokuun aikana. Sami Hyypiän saapuminen Hakan organisaatioon huomioitiinkin laajasti ulkomaita myöden. 

Ilahduttavaa ja positiivista on ollut kotiyleisön runsas määrä siitä huolimatta, että kotivoitot ovat olleet tiukassa. Kotiyleisö on jaksanut uskoa joukkueeseen ja myös antanut joukkueelle sen tarvitsemaa tukea. Ensimmäiset kotiottelut olivat loppuun myytyjä, ja kapasiteetin noustua yleisömäärät ovat pysyneet korkeina rajoituksista huolimatta. Siitä huolimatta olemme pystyneet huolehtimaan otteluiden turvallisesta järjestämisestä lippujen ennakkomyynnillä, turvajärjestelyillä, sekä myyntipisteiden laajentamisilla. Otteluissa vierailleet otteludelegaatit, sekä viranomaiset ovat myös kiinnittäneet asiaan huomioita ja kiitelleet tapahtumien turvallisesta järjestämisestä.

Muutenkin paljon hyviä asioita on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Talous on kohtalaisen vakaalla pohjalla huolimatta koronaepidemian aiheuttamista ongelmista pelikauden läpiviemisessä. Olemme muun muassa investoineet Tehtaankentälle uuden 23 metriä pitkän Led-mainostaulun, joka monipuolistaa ottelutapahtumien toimintoja. Toimistolle olemme saaneet palkattua kaksi uutta henkilöä hoitamaan liiganousun myötä kasvaneita vaatimuksia. Panostus viestintään ja tiedottamiseen on nostanut seuran näkyvyyttä niin perinteisessä, kuin sosiaalisessa mediassa huimasti kuluneen vuoden aikana. Tiedotus- ja viestintäryhmässä olevien henkilöiden työn laatu ja sitoutuminen ovat olleet korkealla tasolla. 

Seurassa tehdään pitkäjänteistä työtä huolimatta siitä, tuleeko tänään tai huomenna tappio tai voitto. Olemme menneet huimasti eteenpäin monella saralla viimeisten vuosien aikana ja se näkyy kaikessa seuran toiminnassa. Olemme tehostaneet toimintaamme ja pystyneet myös kasvattamaan organisaatiota. Myös joukkue on tehnyt hurjasti töitä yhdessä talvesta lähtien. Nyt on pienen levon aika, jonka jälkeen harjoittelu jatkuu tiiviisti ennen loppukauden tärkeitä pelejä. Joukkue ansaitsee kaiken mahdollisen tuen ja kannustuksen loppukauden aikana. Näytetään yhdessä kauden viimeisten kuukausien aikana, että emme anna koskaan periksi, ja mitä tarkoittaa Mustavalkoinen sydän!

 

Olli Huttunen 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT