Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Logan Rogerson jahtaa paikkaa MM-kisoissa – ”Ilman Hakaa en olisi maajoukkueessa”

Logan Rogersonilla on mahdollisuus tehdä historiaa, kun hän on Uuden-Seelannin maajoukkueen mukana taistelemassa paikasta loppuvuodesta pidettävään MM-lopputurnaukseen. Uusi-Seelanti kohtaa ratkaisevassa MM-karsintaottelussa Costa Rican.

Rogerson on matkannut Qatariin Uuden-Seelannin maajoukkueleirille, jossa se valmistautuu 14.6. pelattavaan MM-karsintaotteluun. Uusi-Seelanti voitti Oseanian MM-karsintaturnauksen ja kohtaa CONCACAF-liiton karsintojen neljänneksi sijoittuneen Costa Rican.

– Se on valtava ottelu. Uusi-Seelanti oli edelliskerralla MM-kisoissa 2010 ja muistan katsoneeni niitä pelejä ollessani lapsi. Olen nyt ollut osana tätä matkaa ja on hullua ajatella, että Uusi-Seelanti on yhden ottelun päässä MM-kisoista, Rogerson tunnelmoi.

PSG-vahti Keylor Navasin johtama Costa Rica on selvittänyt tiensä kaksiin edellisiin MM-kisoihin ja vuonna 2014 raivasi tiensä aina puolivälieriin saakka. Rogerson on kuitenkin luottavainen Uuden-Seelannin mahdollisuuksista.

– Koko maa on asettunut joukkueen taakse. Tämä on isoin pelimme neljään vuoteen ja samalla paras mahdollisuutemme palata MM-kisoihin pitkästä aikaa. Se on kerrasta poikki ja jalkapallossa voi tapahtua mitä vain. Heillä on hyviä pelaajia, mutta mielestäni meillä on yksi kaikkien aikojen kovimmista maajoukkueistamme. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet voittaa.

Rogerson debytoi Uuden-Seelannin A-maajoukkueessa jo vuonna 2015, mutta on tämän vuoden aikana noussut entistä vahvemmin mukaan maajoukkueeseen. Hän avasi myös maalitilinsä MM-karsintaturnauksessa alkuvuodesta.

– Olen nauttinut olla maajoukkueen mukana, sillä olen varttunut monen pelaajan kanssa ja he ovat ystäviäni. Kun vietät pitkän ajan poissa muista maanmiehistäsi, niin se on kuin raikas tuulahdus päästä taas ystävien kanssa hengailemaan.

Jalkapallo on Uudessa-Seelannissa hieman rugbyn varjossa, joten pelaajamassa on pienempi, mutta samalla tiukempi. Pelaajat ovat toisilleen tuttuja ja hyviä ystäviä keskenään. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

– Se on ehdottomasti myös yksi vahvuuksistamme ja meillä on erinomainen joukkuehenki. Emme ole isoin maa eikä jalkapallo ole suurin laji Uudessa-Seelannissa, joten hyvä joukkuehenki on ensiarvoisen tärkeä. Olen ollut usean kanssa hyviä kavereita jo nuoresta lähtien, mutta nyt pelaamme ympäri maailmaa. Siinä on jotain erityistä, kun palaamme takaisin yhteen.

Mikäli Uusi-Seelanti selvittäisi tiensä MM-lopputurnaukseen, voisi Rogersonista tulla historian ensimmäinen FC Hakan pelaaja, joka on pelannut aikuisten MM-kisoissa.

– Toivottavasti se tapahtuisi ja luulisin, että se olisi myös Hakalle hyväksi. Olen iloinen, että Haka antoi minulle mahdollisuuden pelata täällä ja ilman Hakaa en olisi maajoukkueessa, kiittelee Rogerson.

Ennen Costa Ricaa Uusi-Seelanti kohtaa harjoitusotteluissa Perun 5.6. ja Omanin 9.6. Ottelu Costa Ricaa vastaan on edessä 14.6.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT