Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lisää jatkosopimuksia valmennustiimiin – ”Molempia on helppo kehua!”

FC Haka on kiinnittänyt valmennuksestaa sekä maalivahtivalmentaja Pauli Jussilan, että fyysisen valmentaja Alejandro Peris Moran, eli tuttavallisemmin Alexin.

Paitsi joukkueen pelaajistoa on viety määrätietoisesti päävalmentaja Teemu Tainion ja seurajohdon toivomaan suuntaan, niin myös taustoihin on panostettu. Tainio onkin erittäin tyytyväinen, että hyvää työtä valmennuksessa tehnyt parivaljakko on sitoutunut kahdeksi tulevaksi vuodeksi aivan, kuten hän itsekin yhdessä Ossi Virran kanssa.

– Alex ja Pauli ovat tärkeitä palasia meidän valmennustiimissä ja olen tosi iloinen, että molempien kanssa yhteistyö jatkuu!

-Molempia on helppo kehua ja heidän ahkeruus, sekä paneutuminen lajiin ihastuttaa joka päivä.

Pauli Jussilalla tuli elokuussa viisi vuotta täyteen Hakan maalivahtivalmentajana. Pesti miehelle aukesi ehkä hivenen yllättäen, kun Michal Slawuta lähti töiden perässä takaisin kotimaahansa Puolaan.

– Matka valmennustiimissä on ollut mahtava! Tuntuu, että joka ikinen vuosi ollaan otettu kehitysaskeleita eteenpäin. Toivottavasti sama jatkuu tulevat kaksi vuotta, Jussila hehkuttaa.

Vaikka kokemusta miesten valmentamisessa onkin jo kiitettävästi kertynyt, niin ikänsä puolesta 30 -vuotias Jussila on vasta valmentajauransa alkupäässä ja palo kehittyä on suuri.

– Aikanaan liiganousu toi pelaamiseen täysin uuden vaatimustason, johon ei osannut kaikesta huolimatta täysin varautua. Tälle kaudelle pelitavan muutos etenkin pelinavaamisen suhteen vaikutti suuresti myös maalivahtien pelaamiseen ja se toi omat haasteensa. Näistä on kuitenkin selvitty ja kokemuksina ne ovat kasvattaneet.

– Tulevaisuudessa haluan kehittyä valmentajana fyysisellä ja psyykkisellä puolella, mutta onneksi meillä on seurassa ammattilaisia, jotka pystyvät näissä auttamaan. Olen kuitenkin oman valmennusurani alkupuolella, kehittymisen varaa on vielä paljon.

-Tässä on etuoikeutettu olo, kun saa palkkaa oman intohimon parissa työskentelemisestä ja vielä omassa lempijoukkueessa loistavien ihmisten parissa. Iso kiitos Temelle ja Okalle luottamuksesta, Jussila toteaa lopuksi onnellisena.

Toista kauttaan Hakan fyysisenä valmentajana toimiva Alex on niin ikään tyytyväinen menneeseen, mutta myös jatkoonsa seurassa.

– Tämä on ollut mahtava kokemus, on ilo kuulua seuraan, missä jaat saman kunnianhimon jatkuvaan kehittymiseen parempien tulosten saavuttamiseksi!

– Tunnen samaistuvani seuran tavoitteeseen kehittyä ja mennä koko ajan eteenpäin. Valmennuksen ja pelaajien ammattitaito auttavat minua kasvamaan valmentajana joka päivä. Minulle on tärkeää tuntea, että voin antaa panokseni seuran kehittymisen eteen.

Niin ikään 30 -vuotias valmentaja on tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen fyysiseen suorituskykyyn, mutta uskoo, että siinäkin on vielä mahdollisuus parantaa tulevaisuudessa.

– Ajattelen aina uusia tapoja parantaa. Tällä kaudella moni asia on toiminut todella hyvin, mutta silti on paljon asioita, joissa pelaajat voivat olla paremmin valmistautuneena otteluihin, se on tavoitteeni jokaisessa istunnossa, Alex päättää.

Hakan valmennus alkaa olemaan hyvin turvattu nyt tuleviksi kahdeksi vuodeksi, mutta myös pelaajarintamalla tapahtuu. Lisää sopimusuutisia onkin luvassa jo huomenna tiistaina.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT