Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lee Erwinille Veikkausliigan maalikuninkuus

Kulunut kausi on ollut FC Hakalle pelillisesti sekä tuloksellisesti huikea. Saavutuksena neljäs sija ja suora paikka Eurolopputurnauksen finaaleissa. Kausi on pitänyt sisällään huikeita kohokohtia ja ilmiöitä, joista yksi on tälle kaudelle Hakaan siirtynyt Lee Erwin. Erwin on pelannut uransa huippukautta paukuttaen maaleja tasaiseen tahtiin.

Lee Erwin siirtyi myöhään talvella 2022 FC Hakaan Skotlannin pääsarjassa pelaavasta St. Mirrenistä ja kun kotimaassa peliaika oli vähissä, siirto oli looginen. Päävalmentaja Teemu Tainio kehui talvella, kuinka hyvin pelaajarekrytointi oli onnistunut erityisesti Leen hankinnassa ja iloitsi, kun sopimus saatiin maaliin asti. Hakan kehittyneestä pelaajahankintaprosessista voitkin kuulla lisää Marko Laaksosen ja Karri Kekkosen isännöimässä Hacast-jaksossa.

Suomessa miehen kyvyistä ei ollut täyttä tietoa, joten upeasti onnistunut kausi oli monelle yllätys. Huikean kauden päätteeksi taskuun jäi myös Veikkausliigan maalikuninkuus – Lee viimeisteli kauden aikana 17 maalia ja antoi neljä maalisyöttöä. Skottihyökkääjä on kauden mittaan kertonut useasti olevansa tyytyväinen joukkueen tekemiseen ja nauttivansa pelaamisesta Valkeakoskella.

Erwin on myös valittu neljä kertaa Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen, sekä kerran kuukauden pelaajaksi. Lee valittiin Ruudun Onside-tiimin puolesta kauden pelaajaksi, ja löysi tiensä myös Veikkausliigan jalkapallotoimittajien laatimaan perinteiseen Koplajoukkueeseen.

Tätä ilmiötä kannattaa tulla katsomaan livenä Tehtiksellä vielä 30.10. eurolopputurnauksen finaalin 2.osaottelussa!

Katso Leen maalikooste alapuolelta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT