Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lee Erwin viihtynyt Hakassa – ”Olen todella nauttinut pelaamisesta”

FC Hakan skottihyökkääjä Lee Erwin on ollut yksi Veikkausliigakauden kuumimmista nimistä. Muutaman vaikeamman kauden jälkeen Erwin on löytänyt Hakasta peli-ilon.

Erwin on tällä hetkellä Veikkausliigan maalitilaston kärjessä 11 osumalla ja jakaa tehotilaston ykköspaikkaa yhdessä Petteri Forsellin kanssa. Molemmilla on yhteensä 14 pistettä, kun Erwinillä on maaliensa lisäksi kolme maalisyöttöä ja Forsellin tehot ovat 6+8.

Erwin on valittu kolmasti Veikkausliigan kuukauden tähdistöjoukkueeseen ja Ruudun asiantuntijat ovat valinneet hänet kuukauden pelaajaksi huhtikuussa ja heinäkuussa. Erwin onkin tyytyväinen kauden kulkuun.

– Tällä hetkellä voimme olla tyytyväisiä sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Kauden alussa asetimme tavoitteeksi päästä kuuden parhaan joukkoon ja nyt olemme sillä tiellä. Henkilökohtaisesti olen mielestäni pystynyt auttamaan joukkuetta. Tietenkin kaksinumeroisille maalimäärille pääsy on hieno juttu, mutta totta kai maaleja voisi olla lisääkin. Kokonaisuudessaan on mennyt hyvin, Erwin käy läpi kautta.

Alkukaudesta Erwin haki vielä yhteispeliä joukkuekavereiden kanssa, mutta kauden edetessä ajatukset ja ajoitukset ovat osuneet hyvin yhteen.

– Meillä on erittäin hyvä suhde kaikkien hyökkäyspään pelaajien kanssa ja mielestäni se näkyy myös kentällä. Stavros ja Logan ovat olleet laidoilla vaarallisia, Elias tuli juuri mukaan ja Salomo on ollut hyvä pelatessaan. Meillä on hyvä yhteisymmärrys ja käymme yhdessä paljon asioita läpi. On hienoa, että se on näkynyt myös tulostaululla.

Erwin myöntää, että hän viihtyy tällä hetkellä erinomaisesti mustavalkoisissa.

– Totta kai. Olen saanut paljon vastuuta ja todella nauttinut pelaamisesta. Vaikka hävisimme edellispelin, niin olemme pelanneet kokonaisuudessaan hyvin viime aikoina. Jos verrataan viime kauteen, niin joukkue on paljon paremmissa asemissa ja se kertoo siitä, että asiat menevät oikeaan suuntaan.

FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoi taannoin lehtihaastattelussa, että Erwinistä oli tehty kuusinumeroinen ostotarjous ja päävalmentaja Teemu Tainio sanoi yhden ottelun lehdistötilaisuudessa, ettei hän ole myynnissä mistään hinnasta. Leen tilanne kertoo osaltaan myös positiivisesta Hakan nykytilanteesta, sillä Haka taistelee europaikoista eikä sen ole taloudellisesti pakko myydä maalitykkiään.

– En kiinnitä huhuihin mitään huomiota ennen kuin seura tulee sanomaan minulle, että nyt on jotain konkreettista. Siirtoikkunan ollessa auki lehdistö tykkää aina vähän revitellä. En ajattele mitään muuta kuin Hakaa tällä hetkellä ja keskittymiseni on täysin siinä. Onhan se tietenkin itseluottamuksen kannalta mukavaa, kun valmentaja sanoo, ettei ole myynnissä mistään hinnasta.

Erwinillä on sopimus täksi kaudeksi, mutta hän väläyttelee myös mahdollisuutta jäädä Hakaan myös pidemmäksi aikaa.

– Olen tykännyt olla täällä ja olemme aloittaneet neuvottelut jatkosta. Tärkeintä on kuitenkin nyt keskittyä loppukauteen ja auttaa Haka mahdollisimman korkealle sarjataulukossa.

FC Hakan seuraava kotiottelu on edessä perjantaina kello 18.00, kun tasapisteissä oleva AC Oulu saapuu Tehtaan kentälle. Ottelussa tavoitellaan tämän kauden ennätysyleisöä ja ottelun ympärillä on paljon erilaisia tapahtumia. Ottelusta löydät lisätietoa täältä.

Otteluisäntä Volkswagen lahjoittaa jokaista katsojaa kohden euron vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastuksen tukemiseen. Liput peliin voit hankkia täältä.

Nähdään Tehtiksellä ja tehdään yhdessä hyvää!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT