Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kuukausi kauden alkuun – ”Nyt hiotaan pelitaktiikka kuntoon”

Viime viikolla tuli mieluisia uutisia, kun Veikkausliiga uutisoi kauden aloittamisesta heinäkuussa. Ja hyvät uutiset jatkuivat eilen, kun Palloliitto tiedotti Suomen Cupin jatkumisesta jo kesäkuussa. Tämä tarkoittaa, että kausi jatkuu kuukauden päästä! Miten uutiset on otettu vastaan joukkueessa?

– Kyllähän tätä on odotettu, kuin kuuta nousevaa. Kaikista pahin, eli tietämättömyyden aika on ohitse ja nyt voidaan ruveta toden teolla valmistautumaan, kun päivämäärät on selvillä, iloitsee päävalmentaja Teemu Tainio.

FC Haka nähdään siis seuraavan kerran viheriöllä virallisessa ottelussa 16. kesäkuuta, kun se kohtaa Mikkelin Palloilijat Mikkelin Urheilupuistossa kello 20.00 alkavassa Suomen Cupin neljännesvälierässä.

Vaikka joukkue onkin pitänyt pallotuntumaa ja kuntoa yllä pienryhmäharjoittelulla, niin nyt voidaan aloittaa tarkempi fyysinen treeni.

– Suunnitelmat on jo valmiina ja kuukaudessa saadaan varmasti kaikki kuntoon, Teme lupaa.

Toistaiseksi kuitenkin eletään poikkeusoloissa myös treenien suhteen ja toukokuu mennään edelleen ilman koko joukkueen harjoituksia. Kesäkuun 1. on se päivä, mitä tällä hetkellä odotetaan kaikista eniten.

– Meillä jäi maaliskuussa pelitaktiikan harjoittelu pahasti kesken, joten kyllä tässä vielä hommia piisaa ennen kauden alkua. Vaikka kuinka juoksisit pallon kanssa ja pitäisit kuntoa yllä, niin pelikunto ja pelilliset asiat on kuitenkin ihan eri asia.

– Ja kyllähän se on se, mitä pelaajatkin ovat eniten odottaneet, että päästään koko joukkueella näkemään ja peliharjoituksia tekemään. Nyt hiotaan pelitaktiikka kuntoon.

Jos jotain hyvää hakee näistä poikkeusoloista ja pitkittyneestä valmistautumisjaksosta, niin loukkaantuneet ovat saaneet laitettua itsensä kuntoon. Tällä hetkellä tilanne on se, että ilman uusia loukkaantumisia, Haka pääsee aloittamaan pelit ilman poissaolohuolia.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT