Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kova kilpailutilanne ei haittaa Hilskaa – ”Tuo ekstralatauksen treeneihin”

FC Hakan tämän kauden joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista. Päävalmentaja Teemu Tainio on kierrättänyt pelaajia kauden aikana pitäen kaikki nälkäisinä ja näyttöhaluisina. Hakan hyökkääjä Antto Hilskaa tiukka kilpailu minuuteista ei haittaa.

FC Hakalla on allaan kaksi peräkkäistä voittoa kahdeksan voitottoman jakson jälkeen. Hilska myöntää, että kahden voiton myötä joukkueessa vallitsee tällä hetkellä luottavaisempi ja vapautuneempi tunnelma.

– Totta kai voitot vaikuttavat positiivisesti. Pelasimme pitkän pätkän ilman voittoja, ja siinä on haasteena miten päivittäisessä arjessa pysyy positiivisena ja uskotaan, että pystytään kääntämään kelkka. Onneksi saimme kaksi voittoa ja vieläpä kovista vastustajista. Se luo uskoa omaan tekemiseen, että pystymme omalla pelitavallamme nappaamaan voittoja. Kyllä viime aikoina treeneissä on ollut rennompi meininki, Hilska valottaa.

Mitään poppaskonsteja Hakan taikakassista ei ole löytynyt tulosten kääntämiseksi, vaan voitot ovat seurausta kovasta työstä harjoituskentällä.

– Emme tehneet pelillisesti radikaaleja muutoksia. Saimme siihen hyvän treenipätkän siirretyn HIFK-ottelun takia ja saimme hiottua sekä hienosäädettyä tiettyjä asioita. Hienoa, että saimme sitten myös onnistumisia.

Hilska on ollut molemmissa edellisotteluissa avauskokoonpanossa, mutta on saanut kokea myös vaihtopenkin tämän kauden aikana Tainion muokatessa miehistöään kauden edetessä.

– Tietenkin kaikki haluaisivat olla avauksessa, mutta meillä on kova kilpailutilanne ja kaikki tiedostavat sen. Meillä on paljon hyviä pelaajia ja kilpailu pitää hereillä. Se tuo ekstralatauksen treeneihin ja on vain hyvä tilanne, että treeneissä taistellaan pelipaikoista.

Vaikka pelaajat taistelevat keskenään himoituista minuuteista, niin joukkuehengessä se ei ole näkynyt.

– Kaikki ovat ammattiurheilijoita ja tietävät kilpailun olevan läsnä myös oman joukkueen sisällä. Kaikilla on kuitenkin yhteinen päämäärä ja tavoite, eikä se vaikuta joukkuehenkeen.

Haka pääsee taas kotikentälleen perjantaina, kun vastaan asettuu niin ikään kovassa iskussa oleva AC Oulu. Edellisessä kotiottelussa Tehtaan kentän yleisö eläytyi pelin tapahtumiin hienosti ja Hilska antaakin kiitosta kannattajille.

– Kyllä sen kannustuksen tunsi kentällä. Oli mahtava pelata, kun yleisö eli niin hyvin pelissä mukana. Saimme Tehtiksen mukaan heti ensimmäisestä minuutista saakka, kun saimme vähän painetta Interille. Punaisen jälkeen yleisö todella syttyi jokaisesta sivurajastakin jonka saimme, ja pystyimme katkaisemaan Interin hallintajakson. Saimme siitä ehdottomasti lisäbuustia, Hilska kiittelee.

Koskilainen yleisö on tunnetusti varsin asiantuntevaa ja ajoittain Tehtiksen lehtereiltä kuuluu myös kriittistä palautetta. Hilska ymmärtää yleisön reaktion silloin, kun esitykset eivät miellytä.

– Joku ottaa siitä enemmän stressiä kuin toiset, ja se on varmasti aika yksilöllistä miten sen antaa vaikuttaa. Ei se kuitenkaan isossa kuvassa vaikuta. Jokainen ymmärtää, että yleisö haluaa nähdä voittavaa futista, ja kyllä se palaute aika äkkiä tulee, jos yleisö ei ole tyytyväinen.

Yleisön kannustusta tarvitaan taas perjantaina, kun vahvassa nousuvireessä oleva AC Oulu saapuu Tehtaan kentälle. Ottelu alkaa kello 18.30. Lisätietoa lipunmyynnistä TÄÄLTÄ.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT