Klubi oli selvästi vahvempi, mutta Teemu Tainion katseet jo tulevassa

Helsingin Jalkapalloklubi oli jälleen kerran ylitsepääsemättömän kova vastus Hakalle keskiviikko -iltapäivän harjoitusottelussa Bolt Arenalla. Helsinkiläiset rokottivat neljästi, koskilaiset eivät osuneet kertaakaan ja näin siis selvä 4-0 -voitto kotijoukkueelle.

Teemu Tainio odotti ottelusta todellista mittaria Hakan harjoittamalle rohkealle puolustuspelaamiselle ja tätä nähtiinkin, mutta se myös kostautui ankarasti.

– Ruma tappio. Me haluttiin olla rohkeita meidän tekemisessä ja osittain olen siihen tyytyväinen, Tainio kommentoi pelin jälkeen.

HJK pääsi jo maistamaan avausmaalia 29. minuutilla, mutta vapaapotkusta syntynyt puskuosuma hylättiin paitsiona. Kauan ei Mika Hilander maaliaan puhtaana tämän jälkeen pitänyt, sillä pari minuuttia myöhemmin Daniel O’Shaughnessy pääsi maalin edestä, Haka -puolustajien välistä puskemaan avausmaalin, mitä ei kotijoukkueelta enää viety.

Hakallakin oli ensimmäisellä jaksolla paikkansa. Jesse Huhtala pääsi vuorostaan puskemaan pallon takatolpalta ohi HJK -maalissa pelanneen Jakob Tånnanderin, mutta tämä osuma hylättiin niin ikään paitsiona.

Tauolle siirryttiin vielä maltillisessa 1-0 -tilanteessa, mutta toisella jaksolla jälki oli rumaa. Luiyi de Lucas joutui rikkomaan boksin kulmassa, aivan päätyrajan tuntumassa ja pallo vietiin pilkulle. Lucas Lingman asteli pallon taakse ja laukoi pallon verkkoihin 61. minuutilla.

Aiemminkin Hakaa kurittanut David Browne oli jälleen liukas. Papua-uusi-guinealainen hyökkääjä pujahti toppareiden välistä Lingmanin lähettämään pystypalloon ja iski lukemiksi jo 3-0 64. minuutilla.

HJK löysi Hakan puolustuksesta tänään aivan liikaa tilaa, sillä loppulukemat 4-0 de Lucasin ja Eero-Matti Auvisen välistä puski Jarosta talven aikana Klubiin siirtynyt suomalaishyökkääjä Anthony Olusanya.

Myös Teemu Tainio myönsi, että joukkue ei koko peliä ollut hereillä, mutta siirsi katseet jo nopeasti tulevaan.

– Tietyissä perusjutuissa me saatiin kova muistutus, että jos niitä ei tee Klubin tasoista joukkuetta vastaan, ne näkyy tulos taululla.

– Tämä oli eka peli ulkona ja se kyllä näkyi, mutta ei tässä jäädä murehtimaan, vaan otetaan opiksi ja lauantaina pelataan taas!

HJK TV lähetti ottelun suorana ja tallenne on katsottavissa heidän Youtube -kanavallaan.
Ottelun kooste löytyy niinikään samasta paikasta.

HJK:n raportti täältä.

HJK – FC Haka 4-0 (1-0)
1-0 31′ Daniel O’Shaughnessy
2-0 61′ Lucas Lingman rp.
3-0 64′ David Browne
4-0 86′ Anthony Olusanya