Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Klassikon paluu!

Jos kevät olikin jalkapallon seuraajille tuskaista aikaa, niin nyt ainakin hakalaisia hemmotellaan oikein urakalla. Ensin oli Pirkanmaan paikallisottelu ja nyt on vuorossa ehkäpä se kaikkein odotetuin, eli Suomen Cup -klassikko FC Haka – HJK.

Valitettavasti asetetut rajoitteet eivät salli, kuin 450 katsojaa, mistä johtuen ottelulipuista on käyty vastaava jännitysnäytelmä, kuin alkuvuoden EM -kisalippuarpajaiset. Sääli, että tilanne on mikä on, sillä normaalisti täysi Tehtis olisi näissä asetelmissa ja näillä keleillä realistinen.

Itse otteluun Helsingin Jalkapalloklubi lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Tämä siitäkin huolimatta, että niin ikään liigaan vasta palannut Turun Palloseura laittoi heidät ahtaalle Cupin puolivälierässä. Helsinkiläisten satsaukset tähän kauteen ovat kuitenkin sitä luokkaa, että nyt kun Hakan joukkue on osoittanut, että heitä ei kannata aliarvioida, juoksee kentälle taatusti täydellä asenteella varustautunut Klubinippu.

Koskilaisilla onkin ottelussa vain voitettavaa, mutta kuten aina, päävalmentaja Teemu Tainio lähtee otteluun jalat maassa, kuitenkin ”Tornion terrierille” ominaisella periksiantamattomalla asenteella.

– Klubi on ihan ylivoimainen mestarisuosikki. Ovat tehneet isoja satsauksia ja tykkään heidän pelitavastaan – ovat hyvin rakennettu joukkue. Kyllä meidän täytyy laittaa parasta pöytään, mutta mulla on tosi kova luotto tähän joukkueeseen, ja kyllä me pannaan kovasti kampoihin.

Samoilla linjoilla on myös HJK:ssa kaudella 2013 lainalla pelannut Eero Markkanen.

– Hyvillä mielin Klubin kimppuun. Se on kuitenkin Suomessa se jengi, jonka kaikki haluaa voittaa. Niitä on kiva lähteä haastaan, meillä on hyvät voitot alla ja kova nälkäinen joukkue, että kova luotto huomiseen.

Lauantaina nähdään, laittaako HJK entisen pelurinsa yhtä tiukkaan vartiointiin, kuin Ilves edellisessä ottelussa.

Hakan kokoonpanossa edelleen valinnanvaraa

Hakan joukkueessa ei edelleenkään ole yhtään loukkaantumista. Maximus Tainion odotellessa vielä pelilupaa, niin valmennuksen positiivinen ongelma on päättää, ketkä eivät kokoonpanoon mahdu. Tälläkin kertaa sivuun jäävät A-junioripeleissä pelituntumaa saavat Leevi Antinaho, Topias Listo, Akseli Lehtojuuri ja Kalle Kohonen.

HJK:lta sen sijaan sivussa ovat oman otteluennakkonsa mukaan Bubacar Djaló ja Eetu Vertainen, sekä mahdollisesti tiistaina tällin pohkeeseen saanut, joukkueen kapteeni Nikolai Alho.

Palvelut pelaavat, mutta maksupäätteet puuttuvat

Tehtikselle mahtuu lauantaina 450 katsojaa, joille kaikki katsomot ovat avoinna. Sisäänpääsy tapahtuu vielä tässä ottelussa vapaasti molemmista porteista, eikä eri katsomolohkoja ole eristetty. Stadionilla tulee kuitenkin noudattaa jo tutuiksi tulleita turvavälejä ym. THL:n ohjeistusta.

Kioski- ja ravintolapalvelut toimivat muutoin normaalisti, mutta maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen. Maksupäätteet eivät valitettavasti ehtineet vielä tähän otteluun. Mikäli aiot käyttää palveluja ottelussa, niin varaathan mukaasi käteistä, mielellään tasarahamaksun mahdollistavassa muodossa.

Ja niille lukuisille, jotka eivät onnistuneet lippua saamaan, Ruutu+ tarjoaa hyvän korvikkeen. Mikäli sinulla ei vielä ole pakettia ostettuna, niin ostamalla sen verkkokaupastamme, tuet myös FC Hakan toimintaa.

Suomen Cupin välierä FC Haka – HJK lauantaina kello 16.00 Tehtiksellä.

Kuva: Joope Erkkilä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT