Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kauden viimeinen vierasottelu pelataan lauantaina Turussa

Hakan kauden 2015 viimeinen vierasottelu mitellään Turun Urheilupuiston Yläkentällä, missä Hakaa isännöi Turun Palloseura.

Kummallakin joukkueella löytyy otteluun panosta. Kotijoukkue TPS taistelee liiganoususta joko karsintojen tai jopa suoran nousun myötä. Tällä hetkellä TPS on kolmantena sarjataulukossa tasapistein toisena olevan PK-35 Vantaan kanssa. Hakan panokset löytyvät sarjataulukon puolivälistä, missä ohittamalla AC Oulun Haka sijoittuisi Ykkösessä viidenneksi ja saisi ensi kaudelle ylimääräisen kotiottelun.

Edellisellä kierroksella Haka otti tyylikkään kotivoiton Mikkelin Palloilijoista numeroin 2-0, eikä TPS jäänyt niin sanotusti Pekkaa pahemmaksi, vaan turkulaiset voittivat puolestaan kotonaan VIFK:n maalein 3-1.

Hakan pelaajistosta myös Kalle Multasella on tilastojen valossa henkilökohtaistakin panosta, sillä toinen peräkkäinen Ykkösen maalikuninkuus on käden ulottuvilla. PK-35 Vantaan Pablo Couñagolla on ennen kahta viimeistä kierrosta maaleja tilillään 17, kun Multanen on venyttänyt verkkoja 16 kertaa. TPS:n Jussi Aallolla urakka pörssin kärkeen kipuamisessa on jo huomattavasti kovempi, sillä miehen maalilukema kuluvalta kaudelta näyttää 10 osumaa. Multasen mahdollinen voitto tarkoittaisi sitä, että Hakan pelaaja vie Ykkösen maalikuninkuuden kolmannen kerran putkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti kuluvalla kaudella ja vielä Haka ei voittoa valkomustista kilpakumppaneista ole saanut. Kesäkuussa Yläkentällä Haka oli vastaantulijan roolissa lähes koko ottelun ja TPS marssi tyylipuhtaaseen 3-0-voittoon. Myöhemmin kesällä Tehtiksellä nähtiinkin sitten yksi kauden laadukkaimmista jalkapallo-otteluista, jonka jäljiltä molemmat ottivat yhden pisteen matkaansa. Viihdyttävä ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Etenkin tuosta Tehtiksen ottelusta Hakan päävalmentaja Kari Martonen haluaa ammentaa keinoja lauantain TPS:n kaatoon.

– Edellinen peli Yläkentällä oli meiltä huono. Siinä pääsi sekä TPS että olosuhteet vähän yllättämään meidät. Kesällä Tehtiksellä pelattiin kuitenkin laadukkaasti ja harmittaa, että siitä ei voittoa pystytty ottamaan. Nyt ainoana tavoitteena on se voiton ottaminen, Martonen taustoittaa.

Turun Yläkenttä on pienempikokoinen kuin Tehtaan kenttä ja keinonurmi on huomattavasti kuluneempi. Nyt olosuhteet ovat kuitenkin hyvin tiedossa.

– Kenttä on erilainen kuin kotona Tehtiksellä, mutta se mahdollistaa meille kyllä hyvän pallollisen pelin. Meidän pitää vain olla rohkeita, pelata tarvittaessa maata pitkin pieneenkin tilaan ja haastaa TPS:n linjaa. Näin tekemällä saamme painetta TPS:n puolustukseen, Martonen pohtii.

Haka on viettänyt jälleen hyvän viikon treenikentällä, eikä valmennuksen silmiin ole osunut huolenaiheita.

– Juuri saatiin viimeistelytreenit valmiiksi ja valmentajan silmin katsottuna tekeminen näytti siltä, että hyvin mielin voi lähteä lauantain peliin, Martonen iloitsee.

Hakan kokoonpanotilanne ennen lauantain ottelua on varsin hyvä. Loppu kauden sivussa olevien Aki Sihvosen sekä Aapo Mäenpään lisäksi ainoa varma poissaolija on pelikieltoa kärsivä Jarno Mattila.

– Hyvä tilanne on kokoonpanon suhteen ja valinnan varaa löytyy. Muutamat ratkaisut kokoonpanosta on vielä tekemättä, Martonen vihjaa.

TPS:n ja Hakan välinen ottelu alkaa Turun Yläkentällä lauantaina 11.10. klo 13.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT