Hakalle hukkareissu Turkuun

Hakan toinenkaan Turun vierailu ei tuottanut tällä kaudella toivottua tulosta. Kesäkuussa Haka hävisi Urheilupuiston Yläkentällä TPS:lle 0-3 ja nyt tuli takkiin numeroin 0-2 (0-1).

Haka oli ottelun alussa terävällä pelipäällä ja loi painetta kotijoukkueen päätyyn. Lähimmäksi onnistumista pääsi Tuomas Lähdesmäki, jonka muutamasta metristä lähteen laukauksen TPS-pakki pelasti maaliviivalta.

Hyvä alku ei enää paljon painanut 37. minuutin kohdalla. Tuolloin TPS siirtyi johtoon, kun Riku Sjöroos teki esityön ja Ilari Mettälä yllätti Hakan maalilla ensimmäistä kertaa tällä Ykkösen kaudella pelanneen Ville Kauppisen.

TPS rutisutti Hakan selkärankaa uudemman kerran 63. minuutilla. Tuolloin maalinteossa onnistui pari kautta sitten Hakalle osumia mättänyt Jussi Aalto komealla laukauksellaan.

Lopussa TPS pelasi järkevästi Hakan pois maalipaikoilta ja pysyi mukana nousutaistelussa ennen päätöskierrosta.

– Saimme hyvän startin peliin ja ensimmäinen puoliaika oli hyvää pelaamista. Emme vain pystyneet käyttämään etsikkoaikaamme hyväksi ja sitten TPS pääsi iskemään ensimmäisestä vaarallisesta paikastaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen totesi.

– Toisella puoliajalla TPS sai tiukemmin otetta keskikentästä ja teki todella hienolla laukauksella toisen maalin, Martonen jatkoi.

Martosen mukaan pelin positiivisinta antia olivat Kauppisen paluu tolppien väliin ja Jami Kyöstilän debyytti.

– Isoja asioita molemmat, Martonen mainitsi.

Hakan tämän kauden viimeinen Ykkösen peli pelataan ensi viikon lauantaina Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu tuolloin VIFK, jonka Haka kaatoi edellisessä Valkeakosken pelissä juhannuksen alla peräti 6-0.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori, Juho Saarinen, Mikko Innanen (66. Jami Kyöstilä), Anton Popovitch, Eetu Kaipio (79. AJ Gray), Tuomas Lähdesmäki, Kasperi Liikonen (64. Joni Mäkelä), Erkka Helminen, Kalle Multanen.