Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kärkikamppailut jatkuvat Vantaalla lauantaina

Hakan jatkaa kärkikamppailuja lauantaina, kun se matkustaa Vantaalle PK-35 Vantaan vieraaksi. Haka lähtee kahden tasapelin jatkoksi hakemaan paluuta voittojen tielle.

PK-35 Vantaa on ollut vahva tällä kaudella ja on tällä hetkellä sarjassa toisena pisteen PS Kemiä perässä ja viisi pistettä Hakaa edellä. Vantaalaisten peli on pyörinyt pitkälti taitavien ulkomaalaisvahvistusten ympärillä joista Pablo Couñago johtaa maalipörssiä kymmenellä osumalla.

– On mukava kohdata PK. Heillä on hyvä ja pelaava joukkue jossa ulkomaalaiset ovat todellakin vahvistuksia. Tämä on hyvä testi meille, Hakan päävalmentaja Kari Martonen miettii.

Joukkueiden edelliskohtaamisessa Haka nappasi Tehtaan kentällä maukkaan 2-1-voiton, kun maalintekijöinä kunnostautuivat Kasperi Liikonen ja Kalle Multanen.

– Nyt on vieraspeli ja varmasti hieman erilainen ottelu. Meidän täytyy huomioida se myös omassa pelaamisessamme. Edellisen kohtaamisen voitimme ja siitä on otettava ne jutut mukaan joilla kaadoimme heidät viimeksi ja samaten viime pelin hyvät asiat.

Haka on kahdessa aiemmassa pelissään pelannut muita kärkijoukkueita vastaan ja tasannut pisteet niin JJK:n kuin PS Keminkin kanssa.

– Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella ratkaisujen täytyy olla selkeämpiä ja parempia ja meidän on päästävä paremmin maalipaikoille. Toisessa päässä meidän on sitten pidettävä heidät pois maalipaikoilta ja maalin edestä. Tämä on meille hyvä haaste miten pystymme puolustamaan heitä vastaan.

PK-35 Vantaa on tehnyt eniten maaleja Ykkösessä, kun se on rankaissut vastustajaa 24 kertaa. Maalintekovastuu on levännyt pitkälti ulkomaalaispelaajien harteilla, sillä Couñagon lisäksi Yerai Vilaboa, Mateo Miguez ja Carlos Portela ovat osuneet kolmasti. Vaarallisia pelureita ei olla kuitenkaan pistämässä erikoisvartiointiin.

– Kaikki lähtee joukkueen puolustuksesta molempiin suuntiin. Heillä on niin paljon taitavia yksilöitä, ettei heitä voi kaikkia ottaa pois eikä se kuulu myöskään meidän tapaamme. Olemme toki huomioineet jokaisen vahvuudet, Martonen valottaa.

Hakan pelaajatilanne on paranemaan päin, sillä edellispelistä sivussa olleet Niilo Mäenpää sekä Cheyne Fowler tekevät paluuta kokoonpanoon. Jari Nikkilä on sen sijaan sivussa pelikiellon vuoksi.

– Tuomas Lähdesmäki hakee A-junioreista tuntumaa ja jos kaikki menee hyvin, niin hän on mukana ensi viikon EIF-ottelussa. Niilo niin ikään pelaa siellä, mutta on mukana lauantaina samaten kuten Cheyne, Martonen paljastaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT