Haka jäi pisteittä Vantaalla

Hakan vaisut vieraspelit saivat jatkoa lauantaina Vantaalla. PK-35 Vantaa oli vahvempi lukemin 2-1 (1-1) ja nousi voittonsa ansiosta sarjakärkeen ainakin yhdeksi päiväksi. Kannustuksesta homma ei jäänyt kiinni, sillä Haka-fanit kannustivat Myyrmäessä koskilaisia läpi ottelun.

Haka on pelannut nyt kuusi reissupeliä tällä kaudella ja saldona on kolme pistettä. Vantaalla Haka joutui takaa-ajajaksi 13. minuutin kohdalla, kun vantaalaisten ykköstykki Pablo Counago vei isännät johtoon.

Avausmaalissa pallo leijaili Hakan puolustuksen yli, Counago hyödynsi hakalaisten liukastelun ja pisti pallon verkkoon.

Haka tuli pelissä tasoihin puolen tunnin kohdalla, kun Jarno Mattila ujutti pallon isäntien verkkoon. Osuma syntyi vasemmalta laidalta tulleen nousun päätteeksi taitavalla sijoituksella.

Peli aaltoili tasaisena aina loppuhetkille asti, kunnes Counago iski illan toisen maalinsa vain pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. PK-35 pääsi vastahyökkäykseen Hakan haettua johtomaalia ja Counago pisti hässäkän keskeltä pallon etukulmaan.

Hakan ilta musteni vielä erotuomarin määräämällä lisäajalla, kun Mikko-Petteri Latosaari katseli punaista korttia. Latosaari joutui kaatamaan vantaalaishyökkääjän jäätyään pari askelta tästä jälkeen.

Haka pelaa myös seuraavan ottelunsa vieraskentällä. Viikon päästä sunnuntaina on edessä vierasottelu Tammisaaressa EIF:iä vastaan. Tehtaan kentälle Haka palaa vasta sunnuntaina 19.7. Tuolloin vieraaksi saapuu FC Jazz.

Hakan kokoonpano PK-35:ttä vastaan: Saku Pesonen, Mikko Innanen, Mikko-Petteri Latosaari (ulosajo 90+5 min.), Juho Pirttijoki, Jarno Mattila, Eetu Kaipio (79. Niilo Mäenpää), Anton Popovitch, Aapo Mäenpää (66. AJ Gray), Kasperi Liikonen, Joni Mäkelä, Kalle Multanen.