Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kärkikamppailu keskiviikkona Tehtiksellä

Helatorstain aattona nähdään Ykkösen alkukauden herkkupala, kun puhtaalla pelillä kautensa aloittaneet Haka ja KPV iskevät yhteen Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vakuuttavasti ja ovat ainoat puhtaan pelin joukkueet Ykkösessä. Haka on napannut hienot 2-1-voitot TPS:sta ja Jazzista ja KPV on puolestaan jyrännyt EIF:n 2-0 ja GriFK:n 3-0.
– Sarjajohtaja vastassa kotikentällä ja joukkue, joka ei ole yhtään maalia päästänyt. KPV:lta todella hyvä startti kauteen. Erittäin mielenkiintoisesti, innokkaasti ja halukkaasti peliä kohtaan mietteet ovat. Kaikki näyttää hyvältä ja olemme valmiita kohtaamaan KPV:n, Hakan päävalmentaja Kari Martonen miettii.

KPV nousi viime kauden päätteeksi Kakkosesta, mutta kokkolalaisia on povattu kärkikamppailuun täksi kaudeksi. Joukkueessa pelaa peräti kaksi Veikkausliigan maalikuningasta, kun kaudella 2008 maalikuninkuuden voittanut Henri Myntti ja kaudella 2012 Veikkausliigan vuoden liigapelaajan sekä maalikuninkuuden voittanut Irakli Sirbiladze edustavat seuraa. Joukkueesta löytyy muutenkin runsain mitoin liigakokemusta eikä joukkuetta ole turhaan ennustettu Ykkösen tämän kauden yhdeksi suurimmaksi nousijakandidaatiksi.

Haka on kuitenkin tutkinut tarkkaan KPV:n tekemiset ja tiedossa on mihin iskeä.
– Kovia ja hyviä pelaajia joukkue täynnä. Olemme nähneet ja tarkkailleet heidän pelejään. Osaamme ottaa heidän vahvuudet pois ja enemmänkin kyse on siitä, että pystymme pelaamaan sitä meidän omaa peliämme, Martonen pohtii ottelun lähtöasetelmia.
– KPV on varmasti hyvä tasonmittari. Pääsemme kohtaamaan joukkueen, joka on hyvin rakennettu ja pelannut tuloksellisesti hyvin koko alkuvuoden. Kotikentän hyöty pitää ottaa irti sekä kentästä että yleisöstä. Meidän pitää saada fanit puolellemme heti alusta saakka, että saamme lisää energiaa kentälle.

Hakalle ottelu on toinen kotikentällä ja viimeksi se haki pisteet Porista, jossa Haka pelasi ensimmäistä kertaa tänä vuonna luonnonnurmella. Alustan vaihdosta huolimatta Haka pystyi raapimaan tärkeän voiton, vaikka tyylipisteitä ei ottelussa jaettu.
– Porissa meillä oli vähän erilainen peli olosuhteiden takia ja se oli sellaista kaksinkamppailupelaamista. Osoitimme, että pystymme sellaisessakin pelissä pelaamaan hyvin ja saamaan sellaisen tuloksen mitä haettiin. Yhdistetään kotikentällä futiksen pelaaminen ja mennään edelleen tiukasti kaksinkamppailuihin, niin siitä tulee hyvä yhtälö ja saamme pelin käännettyä meille, uskoo Martonen.

Hakan pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvä. Ainoina poissaolijoina ovat Tuomas Karjanlahti ja Topi Järvi.

Haka-KPV on myös Valkeakosken kaupungin nimikko-ottelu. Kaupungin tarjoamia lippuja on jaossa matkailuinfossa Myllysaaren museossa. Samalla ottelussa vietetään Tehtiksen terassien avajaisia muun muassa live-musiikin siivittämänä.

Silja Line tarjoaa kauden ajaksi lastenhoitajan vetämän lapsiparkin. Suositusta lapsiparkista löytyvät katsomopaikat myös aikuisille, joista voi seurata sekä peliä että lasten leikkejä. Lapsille on tarjolla muun muassa hiekkalaatikko, keinut sekä merirosvolaiva jänniin leikkeihin.

Haka-KPV keskiviikkona 4.5. Tehtaan kentällä kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT