Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kari Martonen odottaa luottavaisin mielin cup-avausta

Hakan päävalmentaja Kari Martonen veti lauantaina viimeistelyharjoitukset ennen sunnuntain Cup-koitosta ja oli tyytyväinen näkemäänsä. Pelaajat olivat hiihtolomalla edellisviikolla, mutta nyt alla on hyvä harjoitusviikko ja se huipentuu kauden ensimmäiseen kilpailulliseen otteluun.

– Yleensä lomaviikon jälkeen käynnistyminen takaisin kunnon treenivauhtiin ottaa aikansa, mutta nyt saimme kyllä alusta asti hyvä harjoitusviikon alle, Haka-käskijä Martonen iloitsee.

Siinä missä päävalmentaja odottelee tulevaa rauhallisen luottavaisin mielin, näkyy joukkueessa selkeästi innostus ja vähän muitakin tunteita Cup-avauksen alla.

– Kyllä sen ihan selvästi pojista aistii, että tulossa on kauden ensimmäinen tosikoitos. Tunnelma on innostuneen odottava ja osin jopa pientä jännitystäkin on nähtävissä, mutta se kuuluu asiaan, kun pitkään on odotettu jälleen tosipelejä, Martonen tietää.

– Ja onhan se kauden ensimmäinen Cup-ottelu merkki siitä, että sarjakausikin on jo oven takana, Martonen jatkaa.

Haka pääsee sunnuntaina Espooseen lähes täydellä miehityksellä. Ainoastaan jo viime kaudella loukkaantunut Aapo Mäenpää ja alkutalvesta loukkaantunut Jaakko Rantanen ovat sivussa.

– Aapolle ja Jaakolle tämä Cup-avaus tulee vielä vähän liian aikaisin. Molemmat kundit ovat suunnilleen samassa toipumisaikataulussa ja kaiken mennessä suunnitellusti jätkät saadaan kuunvaihteessa takaisin treenirinkiin, Martonen kertoo.

Cupin otteluissa testimiehiä ei voi käyttää, mutta sen verran Martonen paljastaa, että ihan täysin valmis joukkue ei vielä välttämättä ole.

– Cupissa pitää sopimukset ja lisenssit olla kunnossa, joten sunnuntaina testipelaajia ei kentällä nähdä, mutta ennen kauden alkua meillä on vielä pari harjoitusottelua, joissa nähtäneen vielä muutama testipelaajakin, Martonen vihjaa

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT