Kalle Multanen siivitti Hakan voittoon

Kolmas kerta toden sanoi. Haka jäi kahdessa ensimmäisessä Ykkösen pelissään ilman pisteitä ja maaleja, mutta torstaina tuli helpottava voitto. EIF kaatui Tehtaan kentällä 900 katsojan edessä 2-0.

Olosuhteet olivat Tehtaan kentällä alkuun hankalat, sillä lumimyräkkä piiskasi kenttää ennen ottelun alkua. Erotuomarin päätöksellä pelin alkua viivästytettiin 15 minuutilla.

Haka tuli peliin hyvällä sykkeellä ja sekä Emenike Mbachulla että Lutfi Bilalilla oli hyvät vetopaikat ensimmäisten minuuttien aikana. EIF:n
Felix De Bona puolestaan pelästytti Hakan kannattajia läpiajollaan, mutta Joonas Immonen tuli hyvin vastaan.

Hakan kauden ensimmäinen maali tuli 14. minuutin pelin jälkeen. Anton Popovitch antoi kulmapotkun, jonka EIF:n puolustus putsasi heikosti. Pallo ajautui uudelleen Popovitchille, jonka keskityksen Mikko-Petteri Latosaari jatkoi takatolpalle. Kalle Multanen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja Haka siirtyi johtoon.

Multasella oli ensimmäisellä puoliajalla toinenkin hyvä paikka, mutta EIF-vahti Santeri Aaltonen onnistui venyttämään Multasen puskun kulmaksi.

Toisella puoliajalla EIF oli hieman avauspuolikasta pirteämpi, mutta huippupaikat olivat heillä vähissä. Ottelun lopullinen ratkaisu tuli sekin kulmapotkun jälkitilanteesta. Emenike pisti pallon Multaselle, joka onnistui toisen kerran maalinteossa.

– Ei tämä kovin kaunista jalkapalloa ollut, mutta voitto oli tärkeintä. Kopissa huomasi pelin jälkeen sen, millainen merkitys sillä oli pelaajien itseluottamukselle, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong tuumi.

– Uskon, että tästä eteenpäin pystymme parempaan pelaamiseen, kun avausvoitto on saatu, Armstrong painotti.

Seuraavaksi Haka pelaa kaksi vierasottelua. Ensi keskiviikkona valkopaidat matkaavat Helsinkiin Gnistanin vieraaksi ja seuraavana maanantaina on Turussa vastassa TPS. Tehtaan kentälle Haka palaa lauantaina 27. toukokuuta, kun Valkeakoskella vierailee sarjanousija OPS.

Hakan kokoonpano EIF:iä vastaan: Joonas Immonen, Henri Malundama, Mikko-Petteri Latosaari, Jaakko Rantanen, Juho Saarinen (var.) (71. Ville-Valtteri Starck), Emenike Mbachu, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää (84. Omar Khary), Tuomas Lähdesmäki, Lutfi Bilali (var.), Kalle Multanen.