Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Diogo Tomas luottaa itseensä kentällä

Haka tiedotti alkuviikolla kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta, kun Diogo Tomas ja Joona Kari allekirjoittivat Hakan kanssa 1+1 vuoden pelaajasopimukset. Topparina ja keskikentän keskustassa viihtyvä Tomas on iloinen, kun yhteisymmärrys sopimusasioissa löytyi.

– Erittäin hieno fiilis olla Hakan mukana. Talvi on ollut pitkä ja aika vaikeakin, kun tässä on ollut armeija häiritsemässä harjoittelua. Olen itseasiassa juuri nyt lähdössä suoraan kahden päivän metsäleiriltä harjoituksiin, Tomas naurahtaa.

Armeijaa on vielä kuukausi jäljellä, joten Tomas pääsee pian mukaan normaaliin harjoitusrytmiin. Sen jälkeen tavoitteena on menestyä Hakan kanssa.

– Toivottavasti yhteisestä taipaleesta Hakan kanssa tulee pitkä ja menestyksekäs.

Hakan alkukausi on ollut tuloksellisesti vaisu, mutta oululaissyntyinen Tomas tietää, että Haka on kauden kuluessa varmasti parempi kuin kahden ensimmäisen ottelun tulokset antavat ymmärtää.

– Hakan joukkue on todella potentiaalinen. Meillä on paljon hyviä yksilöitä ja kun pelaamme koko joukkueena niin hyvin kuin osaamme, paranevat tulokset varmasti. Sellainen kollektiivinen tekeminen on ehdottomasti meidän vahvuutemme.

Tomas on Ilveksen kasvatti ja pelannut käytännössä koko uransa ennen Hakaa Ilveksessä. Muistikuvat nuoruusvuosilta alleviivaavat sitä, mihin nyt Ykkösessäkin pyritään.

– Tähän asti Haka on ollut minulle aina se kova vastustaja. Haka oli junioreissa sitkeä ja vaikeasti voitettava kilpailija. Helppoja pisteitä ei varsinkaan Valkeakoskelta saanut ikinä.

Heinäkuun lopussa 20 vuotta täyttävä Tomas on vielä nuori pelaaja, mutta ainakaan itseluottamuksen puutteeseen ei hommat miesten peleissä kaadu. Vahvuuksista kysyttäessä vastaus löytyy nopeasti.

– Itseluottamus kentällä. Vaikka olen vielä nuori pelaaja, niin uskallan pelata omilla vahvuuksillani. Parin viime kauden aikana olen mielestäni kehittynyt pelaajana ja luotan siihen kehitykseen. Olen myös aika isokokoinen pelaaja, joten fyysisyys voidaan laskea vahvuudeksi.

Hakan nykyinen päävalmentaja Keith Armstrong on Tomasille tuttu jo Ilveksen ajoilta kaudelta 2015, eikä Armstrongin kova vaatimustaso pelota. Lokakuussa 2015 Veikkausliigassa debytoinut Tomas tietää, että onnistumisen avaimet peleihin löytyvät harjoituskentältä.

– Minulla on todella kova työmoraali. Tiedostan sen, että ilman kovaa työntekoa ei voi menestyä ja minä olen valmis tekemään sen työn, Tomas paaluttaa.

Hakan ja EIF:n välinen Ykkösen ottelu pelataan torstaina 11.5. kello 18:30 alkaen Tehtaan kentällä. Matsietkot potkitaan Tehtiksen Paviljongissa tunti ennen ottelun alkua ja jälkipelit pelataan heti ottelun päätyttyä samassa paikassa. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT