Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Joukkueen hitsautuminen alkanut hyvin – ”Tuntuu kuin olisimme pelanneet jo viime kaudella”

FC Haka lähtee tulevaan kauteen uudistuneena, sillä valmennusjohto ja iso osa pelaajistosta on mennyt uusiksi viime kaudesta. Oiva Laaksosen mukaan muutosprosessi on alkanut hyvin.

Haka palasi todenteolla harjoituksiin tammikuun alussa ja samalla talven hankinnat liittyivät mukaan. Uusi valmennuskaksikko Andy Smithin johdolla on ottanut homman näppeihinsä ja valmistautuminen kohti kautta on hyvässä vauhdissa.

– Muutoksia on tietenkin paljon viime kauteen verrattuna, kun molemmat valmentajat vaihtuivat ja puolet joukkueesta on vaihtunut. Tässä on pyritty tutustumaan toisiimme mahdollisimman hyvin ja koutsit ovat saaneet rakennettua fiiliksen, että tästä tulee mahdollisimman hyvä kausi, Laaksonen avaa.

Laaksosen mukaan uudet pelaajat ovat päässeet nopeasti mukaan joukkueeseen.

– Kaikki ovat tulleet tosi hyvin sisään eikä kukaan ole ollut hiljaisena kopin nurkassa. Tuntuu kuin olisimme pelanneet jo viime kaudella samassa joukkueessa, Hakan oma kasvatti kertoo.

Laaksonen on joutunut katselemaan joukkueharjoituksia alkuvuoden sivusta keskivartalovamman vuoksi, mutta hänen mukaansa harjoituksissa on ollut hyvä meininki.

– Itse en ole päässyt vielä mukaan treeneihin, mutta kyllä jätkistä on huomannut, että kovaa on menty. Harjoituksissa on ollut aika paljon fysiikkaa, mikä on hyvä asia, kun on pitkä preseason edessä. Lisäksi taktista puolta on käyty myös paljon läpi, vaikka joukkue ei ole vielä täysin kasassa. Ihan hyvä, että saadaan se tutuksi ennen kauden alkua ja kaikki tulee silloin selkärangasta.

Laaksonen joutuu kärvistelemään kentän laidalla vielä noin kuukauden päivät ennen kuin pääsee todenteolla taas joukkueen mukaan. Toipuminen on kuitenkin hyvässä vauhdissa.

– Olen päässyt pikkaisen juoksemaan ja pian pitäisi päästä myös pallon kanssa touhuamaan. Kuukauden päästä sitten ollaan taas täysillä mukana.

FC Hakan kilpailukausi alkaa lauantaina, kun Liigacup pyörähtää käyntiin. Haka aloittaa Liigacupin AC Oulun vieraana ja ottelu alkaa kello 15.00. Ruutu+ esittää ottelun suorana lähetyksenä.

(Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT