Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Janne-Pekka Laine hehkuttaa uutta pelialustaa – ”Pallo liikkuu nyt paremmin”

Tehtaan kentän uusi tekonurmi on tosikäytössä ensimmäistä kertaa lauantaina, kun FC Haka isännöi IFK Mariehamnia. Janne-Pekka Laine kehuu uutta pelialustaa.

Veikkausliigaa pelataan taas Tehtaan kentällä muutaman viikon tauon jälkeen, kun maajoukkuepelit on pelattu ja pelaajat saivat rankan toukokuun jälkeen hieman ansaittua lepoa.

– Loma tuli sikäli hyvään paikkaan, että meillä oli vähän huonoja tuloksia koko toukokuun. Viidestä pelistä kaksi pistettä ei ole riittävän hyvä saldo. Lomalla sai hieman ajatuksia muualle ja sai siirrettyä mielen vapaalle, Laine kertoo.

Tauon aikana Tehtaan kentälle asennettiin myös uusi tekonurmi, jolla joukkue on päässyt jo harjoittelemaan.

– Se on loistava alusta, vaikken kokenut vanhaakaan niin huonona kuin jotkut. Pallo liikkuu nyt paremmin ja turvallisemmin. Ei tule sellaisia yllättäviä pomppuja, vertailee Laine.

Tiukan toukokuun jälkeen joukkue on myös ehtinyt rauhassa harjoitella ja hioa peliä entistäkin paremmaksi.

– Meillä oli muutama kovempi treeni missä parannettiin fysiikkaa ja sitten olemme keskittyneet paljon erikoistilanteisiin, kun meillä on ollut niissä vaikeuksia.

Vaikka Veikkausliigasta on vietetty taukoa, niin Suomen Cupia pelattiin tällä viikolla. Haka raivasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Hämeenlinnassa kovan vastuksen antaneen HJS:n 1-0.

– Vaikea kenttä muutti siitä taistelumatsin eikä jatkopaikka tullut helpolla. HJS ehkä tiesi kentän kunnon ja tuli hyvällä taisteluasenteella aiheuttaen meille ongelmia. Kova matsi ja HJS:lta hyvä taistelu. Kentän kunto oli sellainen, ettemme oikein saaneet peliä missään vaiheessa pyörimään.

Laine iski Hakan voittomaalin viisi minuuttia ennen loppua. Laineen tuuletuksesta huokui helpottuneisuus, sillä edessä olisi siintänyt rangaistuspotkukilpailu. 

– Kyllä siinä tuli vapauttava fiilis. Välillä tuntui, ettei mikään onnistu sillä perunapellolla emmekä millään saa maalia ja kohta tulee pilkut. Onneksi saatiin se maali loppuun ja siinä vaiheessa kyllä tiesin, että hoidamme pelin.

Hakan pelit jatkuvat siis lauantaina, kun vastaan asettuu IFK Mariehamn. Laineen tähtäin on kristallinkirkas.

– Selkeä tavoite on ottaa kolme pistettä ja kova on luotto, että siihen myös pystymme.

Tehtiksellä ollaan lauantaina juhlatunnelmissa, kun paikalle on kutsuttu koskilaisia urheiluseuroja esittelemään toimintaansa ja lisäksi edustusjoukkueen pelin jälkeen on mahdollista jäädä Paviljonkiin nauttimaan ja odottelemaan kello 18.15 alkavaa Akatemian ottelua.

– Toivottavasti väkeä tulee Tehtikselle mahdollisimman paljon. Nähdään Tehtiksellä!

Tervetuloa nauttimaan huippufutiksesta Suomen kauneimmalle, Tehtaan kentälle!

Osta liput FC Haka – IFK Mariehamn -otteluun täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT