Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jälleen voitto! – AC Oulu kaatui 2-1

FC Hakan upea Ykkösen kausi 2019 sai jatkoa lauantaina 1555 katsojan edessä Tehtaan kentällä. Kotiyleisö sai nähdä sitkeästi pelaavan Hakan, joka toipui shokkialusta ja voitti AC Oulun 2-1.

Hakalla on nyt koossa jo 32 pistettä vaikka pelattuja otteluita on takana vasta 12. Sarjakakkoseen Turun Palloseuraan on matkaa kymmenen pistettä. TPS tosin pelaa tämän kierroksen ottelunsa vasta tiistaina TPV:ta vastaan Tampereen Tammelassa.

Lauantain ottelu sai Hakan kannalta karmeimman mahdollisen alun. Alberto Alvarado Morin vei vieraat johtoon jo parin minuutin kohdalla.

– Juuri ennen peliä kävimme läpi sitä, että AC Oulu tulee alussa kovaa ja pelaa palloja linjan taakse. Tällaisesta tilanteesta tuli sitten heti maali, mutta se toimi meille hyvänä läpsäytyksenä, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tuumasi.

Haka sai pelinsä nopeasti raiteilleen ja Antto Hilska maalasi pelin yhdeksännellä minuutilla.

– Siinä maalissa käytimme leveyttä hyväksemme. Juuri niin kuin olemme harjoitelleet, Tainio iloitsi.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin vauhdikasta peliä ja AC Oulu pysyi vielä kyydissä mukana. Toisella puolikkaalla Haka oli sen sijaan selvästi hallitsevampi joukkue.

Palkinto tuli 57. minuutilla, kun Eemeli Raittinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja jatkoi Hilskan syötön maaliin.

– Jälleen loimme niin paljon maalipaikkoja, että peli olisi pitänyt tappaa aikaisemmin. Mutta siitä olen ylpeä, että jaksoimme jauhaa omaa peliämme. Viimeisten minuuttienkaan aikana meillä ei ollut mitään hätää, Tainio sanoi.

– Kaiken kaikkiaan hieno voitto. Takana on pelillisesti tiukka kesäkuu ja heinäkuussa pääsemme harjoittelemaan hieman paremmin, Tainio kertoi.

Seuraavan ottelunsa Haka pelaa ensi lauantaina MuSan vieraana Porissa. Tehtaan kentällä Haka esiintyy seuraavan kerran 13. heinäkuuta Jaron tullessa kylään.

MuSa jakaa tällä hetkellä Ykkösen kolmatta sijaa juuri Jaron kanssa. Eroa Hakaan on 14 pinnaa.

Hakan kokoonpano AC Oulua vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä (88. Tino Purme), Niklas Friberg, Ville Starck, Henri Malundama, Jacob Bushue, Samuel Chidi, Erkka Helminen (66. Joona Tapani), Anton Popovitch, Eemeli Raittinen (60. Salomo Ojala), Antto Hilska.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT