Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

AC Oulu lauantain haasteena: ”Meidän on vain keskityttävä omaan pelaamiseen”

FC Haka pelaa huikeaa kautta Ykkösessä. Pelatut 11 ottelua ovat tuoneet yhdeksän voittoa ja kaksi tasapeliä.

– Ei tämä hyvä alku ainakaan itselleni mikään yllätys ole ollut. Kyllä sen jo talvella näki, että jos kaikki natsaa, niin mahdollisuuksia on vaikka mihin, Haka-toppari Niklas Friberg toteaa.

Seuraava haaste on edessä lauantaina Tehtaan kentällä. Vastassa on keväällä ehkä suurimmaksi nousijasuosikiksi nimetty AC Oulu. Oululaiset ovat AC Kajaanin ohella ainoita, jotka ovat tasapelin Hakaa vastaan pystyneet puristamaan, mutta muuten joukkueella on ollut hankalaa. Hiljattain valmentajaa vaihtanut AC Oulu on Ykkösessä vasta viidentenä, 13 pistettä Hakan perässä.

– Odotan kovaa peliä. AC Oululla ei ole alkukausi mennyt suunnitelmien mukaan, joten heillä on varmasti kova halu näyttää, Friberg alleviivaa.

Haka on ollut kotiotteluissaan todella vakuuttava. Kaikki viisi kamppailua ovat päättyneet valkopaitojen voittoon maalieron ollessa 17-4. Toisaalta AC Oulu on ollut vahva vierailija. Viisi yritystä ovat tuoneet neljä voittoa, eli oululaisten suurimmat ongelmat ovat olleet kotipeleissä. AC Oulun hyökkäyksestä löytyy paperilla todella kova kaksikko, Alberto Alvarado Morin ja Juho Mäkelä.

– Kaikki tietävät heidän vaarallisuutensa. Mutta meidän on vain keskityttävä omaan pelaamiseen, Friberg painottaa.

Hakan yksi vahvuuksista on ollut se, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Myös Friberg on saanut nimensä maalitilastoihin, kun hän osui vierasottelussa Jaroa vastaan.

– Kun joukkue pelaa hyvin, niin itselläkin kulkee. Topparina pääasia on oman maalin puolustaminen, mutta jos joskus osuu myös hyökkäyspäässä, niin totta kai siihen voi olla tyytyväinen, Friberg sanoo.

Fribergilta jäi pari peliä väliin sairastumisen vuoksi. Samuel Mansourin paha loukkaantuminen tietää sitä, että urakointia Hakan keskuspuolustuksessa on luvassa.

– Samaan malliin kun jatkamme joukkueena pelaamista niin hyvä tulee. Nyt peliruuhka vähän helpottaa ja pystymme paremmin harjoittelemaan. Sitä kautta on toivottavasti luvassa vieläkin parempaa, Friberg uumoilee.

FC Haka-AC Oulu pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 29. kesäkuuta alkaen kello 17.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT