Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jalkapallo on taas Koskin ykkösaiheita – kausikorttikampanjakin sen todistaa

Muutaman vuoden ovat jalkapallon kannattajat nuolleet haavojaan Valkeakoskella sen jälkeen, kun Haka putosi syksyllä 2012 Veikkausliigasta Ykköseen. Mutta nyt jalkapallo on palannut kahvipöytäkeskustelujen vakioaiheeksi. Oman lisänsä sille on tuonut Suomen A-maajoukkueen eli Huuhkajien hyvä pelivire.

Ykköstä ylivoimaisesti johtava Haka lanseerasi viime viikolla kausikorttikampanjan ensi kaudelle vaikka sarjataso on edelleen auki. Viikossa varauksia on tehty huikeat 1200 kappaletta. Tavoitteena on perustamisvuoden mukaan 1934 varattua kausikorttia.

Haka tarjosi ensimmäisen kerran edullisia kausikortteja kannattajilleen vuosi sitten ja tuolloin kortteja meni kaupaksi yli 1500.

– Kausarikampanja lähti viime vuonna siitä, että halusimme tarjota myös Hakan kannattajille mahdollisuuden isommalla joukolla ostaa kausareita ja sitoutua seuran toimintaan edullisella hinnalla. Oli huikea juttu, että kampanja päästiin toteuttamaan lähes 1600 kausikorttikannattajan tukemana. Pyrimme olemaan jalkapalloseuroista ensimmäinen, kun lokakuun alussa 2018 aloitimme kampanjan. Olimme toinen, kun KTP taisi aloittaa päivää aiemmin, FC Haka Oy:n puheenjohtaja Marko Laaksonen kertoo.

– Päätimme jo silloin, että toista kertaa emme jää toiseksi ja nyt kampanja aloitettiin herkullisessa sarjatilanteessa jo syyskuun alussa. Minusta tässä kampanjassa ja sen huikeassa startissa on kyse paljon samasta, kuin kentälläkin voittojen saavuttamisessa. Haluamme myös kannattajina näyttää, mitä Hakan riveissä pelaaminen merkitsee. Yhdessä tekemällä voimme saavuttaa hienoja, muuten tavoittamattomia asioita, Laaksonen painottaa.

Laaksonen uskoo, että kausikorttikampanjan tavoite ylitetään reippaasti jo ennen kampanja-ajan päättymistä, eli lokakuun puoltaväliä.

– Nyt on hyvä paikka kannustaa naapurit, sukulaiset, työkaverit ja ystävät myös mukaan nousukauden kausarikampanjaan. Ties vaikka päätyisi Veikkausliigakausikortin onnelliseksi omistajaksi, Laaksonen sanoo.

Tämä kesän Ykkösen otteluissa Hakan kausikortilla on käynyt kuudestasadasta kahdeksaansataan kävijää per ottelu.

– Kaikkihan eivät ole samoja joka kerta, joten ehkä noin kolmasosa korteista on varattu enemmän tukimielessä. Varaajia oli aina Italiasta ja Yhdysvalloista saakka. Nyt meneillään olevassa kampanjassa kaukaisimmat varaukset ovat tähän mennessä tulleet Valenciasta Espanjasta ja Saksasta pariltakin eri paikkakunnalta, Laaksonen huomauttaa.

Hakalla on viisi kierrosta aikaa varmistaa nousu Veikkausliigaan. Noiden kierrosten aikana pinnoja olisi saalistettava vähintään kaksi, jos TPS kulkee voitosta voittoon. Ensimmäinen noususauma on lauantaina, kun Haka kohtaa Pietarsaaressa Jaron.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT