Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Keskiviikon ottelussa isot panokset

Keskiviikon Veikkausliiga -ottelusta ei latausta tule puuttumaan, kun sarjan häntäpäähän jämähtäneet FC Haka ja Rovaniemen Palloseura iskevät yhteen Tehtaankentällä kello 18.30.

Kotijoukkue taisteli viikonloppuna pisteen Ilveksen vieraana ja antoi samalla viitteitä joukkueen uuden pelifilosofian toimivuudesta. Toki tekemistä vielä riittää, toteaa päävalmentaja Teemu Tainio.

– Lähdettiin lauantain peliin puolustus edellä ja 1-2 tilannetta lukuunottamatta aika hyvin siinä onnistuttiinkin. Toisaalta hyökkäyspäässä ei sitten juuri mitään saatukaan aikaan. Piste Tampereelta kyllä maistui, vaikka voittoja halutaankin.

Myös Rovaniemellä ollaan uuden edessä. Joukkue vaihtoi viime viikolla valmentajaa, kun Vesa Tauriainen ja hänen apunaan toiminut Mika Pulkkinen astuivat syrjään.

Seuralla oli heti korvaaja valmiina, sillä uutena valmentajana aloitti jo ennen viikonlopun kierrosta HJK -lähtoinen Mikko Mannila, joka siirtyi pohjoiseen Klubi-04:n peräsimestä. Mannilan avuksi valmennustiimiin liittyi Rovaniemi Football Academyn vastuuvalmentaja Aleksi Tanner.

Nähtäväksi jää, saako kaksikko joukkueen kurssin käännettyä ja kuinka nopeasti. Ainakaan sunnuntain kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan pistetili ei karttunut, vaan hallitseva Suomen mestari oli parempi maalein 0-2.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Rovaniemellä Haka ja RoPS tasasivat pisteet maalein 2-2. Tuolloin Haka nousi 2-1 -tappioasemasta tasapeliin, mutta se oli ottelussa vain laiha lohtu koskilaisille.

Molempien joukkueiden peräpää on alkukaudesta vuotanut yhtälailla, mutta maalinteossa Haka on ollut huomattavasti terävämpi. Ei liene siis epäselvää, että muutoinkin esillä ollut valkopaitojen puolustuspeli nousee tässäkin ottelussa avainasemaan.

Jo Ilves -pelissä nähtiin, että puolustus toimi paremmin, mutta tehdäänkö se sitten hyökkäyksen kustannuksella. Ainakin Tainiolla on selvät sävelet sen suhteen, mitä pitää tehdä ja siihen on välipäivinä panostettukin.

– Varmasti jatketaan samalla tavalla, mitä lauantainakin, mutta nyt pitää ennen kaikkea löytää balanssi puolustuksen ja hyökkäyksen välille. Me halutaan voittaa peli, niin silloin myös hyökkäyspelin on parannuttava.

Hyökkäyspelin kannalta on hyvä asia, että niin Eero Markkanen, kuin myös Salomo Ojala ovat onnistuneet viime aikoina. Myös keskikentän Medo ja Samuel Chidi ovat käytettävissä, joten siinäkin mielessä tilanne on hyvä.

Joukkueen sairastuvalla on tällä hetkellä ainoastaan Ville-Valtteri Starck, mikä antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja ottelua silmälläpitäen.

Mielenkiinnolla odotetaankin, että nähdäänkö avauskokoonpanossa vastaava ryhmitys, kuin Ratinassa vai lähdetäänkö ensimmäistä kotivoittoa hakemaan aavistuksen rohkeammin. Se selviää neljä tuntia ennen ottelua, kun kokoonpanot julkaistaan Veikkauksen sivuilla.

Rovaniemen Palloseuran ennakko luettavissa täältä.

FC Haka – RoPS kello 18.30 Tehtaankentällä – ellet pääse paikalle, niin voit seurata ottelun Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT