Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ikimuistoinen ilta tappiosta huolimatta

Tiistaina koettiin ikimuistoisia hetkiä kaksin kappalein, mitkä jopa näin tappion jälkeen, nousevat monelle varmasti itse ottelua merkittävimmiksi asioiksi.

Tunti ennen illan paikallisottelua, suoritettiin Tehtaankentällä Jussi Peltosen tien avajaiset. Tie, mikä sijaitsee lähellä Peltosen synnyinkotia, kulkee Tervasaaren portilta Niementien portille.

– Jota me muut nyt Jussin jäljessä pääsemme kulkemaan ja se jalkapallon hyvä tahto, urheilun hyvä tahto ja Jussin erinomainen esimerkki mielessä. Pyydänkin, kun jatkossa kuljette tästä ohi, niin pidätte pienen ajatuksen aina mielessä siitä, että mitä väylää me kuljetaan ja minkälaisia asioita se edustaa, totesi FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen puheessaan.

Puheen jälkeen Laaksonen ja Peltonen yhteisvoimin paljastivat kyltin ja vihkimään kentän laitaa kulkevan väylän Walki Brassin Vaskiseitsikon samalla aloittaen ”Olen suomalainen” -sävelmän.

Vihkiäistilaisuudessa koettiin myös yllättävä ohjelmanumero, kun Jussi Peltosen serkku Pekka Lehtonen halusi puheenvuoron muistellen lapsuuttaan Metsäkansassa, missä myös Jussi vieraili kesäisin.

– 15-16 -vuotiaana hän kävi meillä maalla. Hänen aikansa kului aina pallon kanssa, ei oikeastaan mitään muuta, kuin siinä pihapiirissä koko ajan peippaili pallon kanssa.

Yhdeltä vierailulta pallo kuitenkin unohtui, tai jäi tarkoituksenmukaisesti Metsäkansaan. Lehtonen on säästänyt tuota palloa noin 70 vuotta ja halusi sen nyt palauttaa alkuperäiselle omistajalleen. Jussin päätettäväksi jää, että minne pallo tämän jälkeen päätyy.

Avajaisseremonioiden jälkeen, aivan ottelun alla, Peltonen vielä kukitettiin Puukatsomon edessä kentällä niin yleisön, kuin joukkueidenkin osoittaen arvostustaan suomalaisen jalkapallon legendalle.

Voit katsoa Jussi Peltosen tien avajaisten tallenteen Hakan Youtube -kanavalta.

OLLI PAASION MITALIT FC HAKALLE

Peltosen kukituksen lisäksi ottelun alla koettiin myös toinen sykähdyttävä hetki, kun Olli Paasio luovutti kaikki Hakan kanssa voittamansa mitalit seuralle.

Mitalit on aseteltu näyttävästi kehyksiin ja kokoelman otti, luovuttajan puheen jälkeen vastaan Marko Laaksonen. Paasio korosti puheessaan, että menestyneillä seuroilla tulee olla historia näkyvillä ja toivoi, että tämä mitalikokoelma löytää arvoisensa paikan.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT