Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sami Hyypiä mukaan Hakan valmennusryhmään

Viikon takaisessa FC Haka – FC Lahti ottelussa moni hieraisi varmasti silmiään, rohkeimmat ottivat yhteiskuvia ja vielä useammat todistivat sen sosiaalisesta mediasta ottelun jälkeen. Kyllä vain, Sami Hyypiä oli paikalla, eikä aivan sattumalta, sillä entinen maajoukkuepuolustaja liittyy mukaan Hakan valmennusryhmään.

Hyypiän pesti tulee olemaan loppukauden mittainen ja rooli määrittyy tarkemmin hänen päästessä aloittamaan yhteistyön Teemu Tainion ja muun valmennusryhmän kanssa. On kuitenkin selvää, että miehen pitkän pelaaja- ja valmentajauran kokemus tulee olemaan isoksi avuksi Hakan loppukautta ja tulevaisuuttakin silmälläpitäen.

Viime vuodet perhe-elämään keskittynyt Hyypiä on nauttinut ajastaan kotona, mutta näki tämän projektin sopivan tähän hetkeen mainiosti.

– Kyllä minua valmentaminen kiinnostaa. Tämä väliaika on ollut tosi kivaa aikaa, ja lapset on tämän ikäisiä vain kerran elämässä. Senkin takia on ollut kiva olla kotona.

– Odotan erittäin innolla, että pääsen työskentelemään pelaajien, Teemun ja muun valmennustiimin kanssa.

Aloite Hakan ja Hyypiän yhteistyöhön lähti valmentaja Teemu Tainion aloitteesta.

– Erittäin hienoa saada Sami mukaan meidän valmennustiimiin. Hänellä on luonnollisesti näkemystä puolustuspeliin, mutta yleisestikin hyvä pelikäsitys, joten koitetaan oppia. Varmasti pystyy auttamaan meitä ja myös minua, iloitsi Tainio sopimuksen varmistuttua.

Myös Hyypiä itse uskoo tuovansa Hakan peliin paljon muutakin, kuin vain puolustuksen organisointia.

– Uskon, että pystyn auttamaan kaikkia pelaajia yksilöinä, kuin myös joukkuepelaamisessakin.

Mies on nähnyt Hakalta tällä kaudella kolme ottelua ja on saanut niistä jonkinlaisen käsityksen Hakan pelitavasta, sekä otteista, mutta korostaa ettei niiden perusteella voi, eikä kannata tehdä liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

– Jonkinlainen käsitys on muodostunut, mitä porukka tarvitsee ja yritetään auttaa niillä osa-alueilla. Haluan kuitenkin paneutua enemmän ja jutella pelaajienkin kanssa.

Mitä tulee puolustuspelaamiseen, niin koko joukkueen puolustaminen tulee olemaan avainasemassa. Eikä se miehen mukaan tarkoita koko linjan vetämistä omalle kuudelletoista, vaan koko joukkueen yhteispeliä. Tärkeää on ymmärtää, että se mitä tapahtuu ylhäällä ja keskikentällä, vaikuttaa myös puolustuspäähän.

– Kyllähän se auttaisi, jos saisi pidettyä oman pään puhtaana, mutta ei se nollapeli ole mikään mittari. Jos jatkossa pystytään pelaamaan niin, että vastustaja saa vähemmän maalipaikkoja, kuin aiemmin, niin ollaan onnistuttu.

Teemu Tainion, sekä muun valmennuksen ja Sami Hyypiän yhteistyö alkaa tällä viikolla. Ensimmäisen kerran työn tuloksia voidaankin nähdä jo ensi keskiviikkona, kun Turun Palloseura ja Haka ottavat yhteen Veritas Stadionilla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT