Honka vei kauden avauksen selvin numeroin

Ykkösen ennakkosuosikkina pidettävä FC Honka oli juuri niin vahva kuin Valkeakoskella etukäteen osattiin pelätä. Haka hävisi kauden avausottelunsa varsin talvisissa olosuhteissa Tehtaan kentällä rumin 0-4 -numeroin.

Haka ei saanut peliään rullaamaan oikein missään kohtaa vahvaa espoolaisjoukkuetta vastaan. Tommi Saarinen avasi Hongan maalihanat 13. minuutilla ja Hakan ylämäki kävi entistä raskaammaksi Jaakko Rantasen saatua punaisen kortin kahden keltaisen saattelemana yhdeksän minuuttia myöhemmin.

Vieraiden Douglas Da Silva pommitti Hongalle kahden maalin johdon 38. minuutilla eikä Hakalla ollut enää lääkkeitä vastata.

Toisella puoliajalla Hongasta onnistuivat vielä Ilari Äijälä ja Generoso Da Silva. Näin tuhatpäinen kotiyleisö joutui poistumaan pettyneenä vapunviettoon.

– Oli vaikea peli. Emme päässeet liikkeelle missään vaiheessa ja ensimmäisen kaksinkamppailun taisimme voittaa 25. minuutin kohdalla, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohti.

– Nyt meidän täytyy miettiä tarkkaan, mistä tämä johtui. Oliko se avauspelin jännityksestä vai jostain muusta. Vastustaja pääsi liian helpolla, Armstrong muistutti.

Jotain hyvääkin Armstrong rumasta tappiosta löysi.

– Vanha viisaus on se, että tappiosta oppii enemmän kuin voitosta. Ja nyt meidän on löydettävä se oppi ennen Oulun peliä, Armstrong painotti.

Ensi lauantaina Haka matkaa Ouluun AC Oulun vieraaksi. Tehtaan kentällä pelataan seuraavaksi torstaina 11.5. kello 18.30 EIF:n poiketessa Valkeakoskella.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Henri Malundama (74. Ville-Valtteri Starck), Juho Saarinen, Mikko-Petteri Latosaari (var.), Omar Khary, Jaakko Rantanen (var.+var.=ua.), Anton Popovitch, Emenike Mbachu (65. Jami Kyöstilä), Niilo Mäenpää, Tuomas Lähdesmäki, Kalle Multanen (76. Lutfi Bilali).