Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Henri Malundama: ”Yhteen peliin ei kannata takertua”

Haka jatkaa kauttaan Ykkösessä tasan viikon tauon jälkeen lauantaina, kun joukkue hyppää bussiin ja kurvaa Tammisaareen haastamaan EIF:n taisteluun pisteistä.

Edellisellä kierroksella Haka otti pohjakosketuksen AC Oulun vieraillessa Tehtaan kentällä. Ottelu oli alusta loppuun vierasjoukkueen suvereenia näytöstä, eikä oululaisten 5-1-vierasvoitto jättänyt selittelyille sijaa.

– Me olimme alusta saakka aivan telineissä, eikä siinä ottelussa onnistunut kyllä mikään. Emme ole tällä kaudella yhtä huonosti pelanneet kertaakaan, emmekä takuulla toista yhtä huonoa ottelua enää pelaakaan, Hakan vasemmalla laidalla viihtyvä Henri Malundama lupaa.

Hakan koppi oli luonnollisesti lauantain ottelun jälkeen pettyneitä pelaajia täynnä. Palaute pelistä on annettu ja katseet on käännetty jo tulevaa kohti.

– Viime lauantain pelin käsittelimme joukkueen kanssa jo viikonloppuna ja nyt katseet ovat olleet käännettynä kohti tulevaa jo pitkään. Yhteen peliin ei kannata takertua liian pitkäksi aikaa.

Hakan kokenut päävalmentaja Keith Armstrong ei ole hänkään tehnyt hätiköityjä johtopäätöksiä, eikä paniikkinappulaa ole painettu. Tuloksia korjataan voitokkaiksi työnteolla.

– Hyvin olemme tehneet viikon ajan töitä treeneissä. Ihan perusasioita, eikä mitään taikatemppuja. Sitä meidän omaa pelaamistamme me olemme hioneet.

Vanha sanonta kuuluu, että voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Tappion jälkeen muutoksia voi olla luvassa, mutta ne selviävät vasta lähempänä itse ottelua.

– Vielä emme tiedä, millä kokoonpanolla tai ryhmityksellä otteluun lähdetään. Eiköhän se lauantaina selviä, Malundama vinkkaa.

Haka on puolustanut edelliset neljä otteluaan kolmen topparin linjalla ja niin kutsutuilla wing backeilla. Malundaman kontolle on osunut vasemman wing backin tontti ja se on miehelle maistunut.

– Tosi hyvältä on tuntunut. Siinä roolissa saan pelata aktiivisemmin myös hyökkäyssuuntaan ja sieltä hyökkäysosastolta löytyvät myös suurimmat kehityskohteet omassa pelaamisessani tällä hetkellä.

Lauantain vierasottelu Tammisaaressa ei ole helppo, vaikka EIF löytyy sarjasta kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Tammisaaresta Haka ei ole vielä täyttä pistepottia Ykkösessä hakenut.

– Vaikea ja pelaava joukkue meille on tulossa vastaan. Ei missään nimessä helppo peli ja nappionnistuminen vaaditaan, että voitto irtoaa, mutta se meillä on tavoitteena jokaisessa kauden ottelussa. Oma pelaamisemme on jälleen kerran avainasemassa, Malundama tietää.

EIF- Haka alkaa Tammisaaressa lauantaina 8.7. kello 17.00. Ottelun näet suorana lähetyksenä sekä Fanseatilta että Elisa Viihde Sportilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT