Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan tahti ei hyydy – MYPA nurin 4-0

FC Haka nappasi perjantaina jo kymmenennen voittonsa peräjälkeen Ykkösessä. Nyt kaatui vieraskentällä sarjajumbo MYPA numeroin 4-0 (2-0).

Haka heilutti tahtipuikkoa ensi minuuteista lähtien. Jo neljännellä minuutilla Jonni Thusberg sai jalkansa vapaaksi kuudentoista alueen kulmalla eikä tuon jälkeen voittajasta ollut suurta epäselvyyttä.

Tauolle siirryttiin Hakan kahden maalin johdossa, kun Elias Ahde onnistui puolen tunnin pelin jälkeen ohjauksessaan MYPA-maalin edustalla.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista ja saimme mukavasti luotua paikkoja, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi.

Toisella puolikkaalla Ville Starck puski kulmapotkusta Hakan kolmannen maalin. Loppulukemat pääsi viimeistelemään läpiajosta Ojala, jolle maali oli jo 15:s kuluvalla kaudella.

– Toisella puoliajalla pelaamisemme vähän lässähti. Siinä ei pelin taso enää kovin korkeaksi noussut, mutta jälleen ne kolme pistettä olivat se tärkein asia, Tainio tuumi.

MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen kävi tapahtumia läpi ottelun jälkeen turhautuneen oloisena.

– Ensimmäisellä puoliajalla Haka oli hyvä ja teki kaksi maalia, ja olisi voinut tehdä kolmannenkin. Säästyimme siltä ja toisella puoliajalla pyrittiin hakemaan rohkeasti sitä ensimmäistä maalia, että saataisiin jonkinlainen kiri ja vähän shokeerattua kaveria, Karjalainen kertoi seuransa verkkosivuilla.

– Mutta ei saatu maalia, ja mitä pidemmälle peli meni, niin pelin tasohan alkoi laskea aika paljon. Sitten kun tuli 3-0, se oli valmis sen jälkeen. Sitten vain pelattiin loppuun ja katsottiin mikä on lopputulos.

Hakan saldo on tällä hetkellä varsin murhaava. Otteluita on takana 18 ja niistä on irronnut 16 voittoa sekä kaksi tasapeliä. Maaliero on todella kova, 51-14.

Hakalla on nyt 13 pisteen johto ennen TPS:aa, sillä turkulaiset pelaavat tämän kierroksen ottelunsa vasta lauantaina. Tuolloin heillä on vastassa MuSa.

Hakan ottelut jatkuvat tulevana torstaina, kun TPV saapuu Tehtaan kentälle. Tuosta kello 18.30 alkavasta kamppailusta alkaa kauden viimeinen kolmannes. Hakan kokoonpanosta on siinä ottelussa sivussa Henri Malundama, jolle tuli Myllykoskella varoitustili täyteen.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Ville Starck, Henri Malundama (var.) (83. Tino Purme), Joona Tapani, Anton Popovitch, Jonni Thusberg (77. Erkka Helminen), Samuel Chidi, Salomo Ojala, Elias Ahde (67. Antto Hilska).

Kuva: Jari Mäki-Kuutti

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT