Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan Liigacup -taival vihdoin käyntiin

OTTELUENNAKON TARJOAA

FC Haka pääsee vihdoin aloittamaan Liigacup -taipaleensa, kun se kohtaa tiistaina FC Hongan Esport Arenalla kello 12.00 alkaen.

Päävalmentaja Teemu Tainio odottaa kilpailukauden avaamista.

– Aivan mahtava päästä pelaamaan taas! Hyvä mahdolisuus päästä testaamaan harjoiteltuja juttuja ja Honka on hyvä mittari missä mennään.

Koskilaisten Liigacupin taival on ollut tuskainen, sillä avausottelun piti alunperin olla FC Lahtea vastaan, mutta tuota ottelua siirrettiin ensin kahdesti FC Lahden korona -tapausten johdosta ja vielä kolmannen kerran samasta syystä, mutta tällä kertaa Hakan leirissä olleiden tartuntojen seurauksena. Ottelun uudeksi ajankohdaksi on sovittu keskiviikko 23.2. kello 14.30.

Myös tiistain Honka -ottelu piti alun perin pelata jo viime lauantaina, mutta siirtyi vielä Hakan aiempien tartuntojen johdosta varotoimenpiteenä kolme päivää eteenpäin.

Jos jotain pahaa, niin siirroista on seurannut myös hyvääkin. Haka on alkuperäisen avausottelun ajankohdan jälkeen vahvistanut rivejään Oliver Whytella, Luiyi de Lucasilla, Stavros Zarakostasilla ja Anthony Herbertilla. Tosin sairastelut aiheuttavat edelleen myös päänvaivaa valmennukselle.

– Tottakai meidän kaksi viimeistä viikkoa on ollut todella vaikeita koronan takia. Meillä on paljon pelaajia, joiden fyysinen tila ei mahdollista koko pelin pelaamista, joten sen kanssa joutuu kikkailemaan tänään, Tainio harmittelee.

Tiistain vastustaja FC Honka jatkaa edelleen Vesa Vasaran komennossa. Espoolaiset ovat rakentaneet joukkuettaan talven aikana ja pelaajia on hankittu jokaiselle pelipaikalle. Mielenkiintoisin osa-alue on kuitenkin maalivahtiosasto, mikä on mennyt käytännössä lähes uusiksi, sillä joukkueeseen on hankittu kaksi uutta maalivahtia. Maksim Rudakoville ja Mathias Ahlbladille lienee suunniteltu isoimpia hansikkaita, ja kolmikon täydentää viime kaudella debyyttinsä Veikkausliigassa tehnyt oma kasvatti Roope Paunio.

Honka on pelannut tammikuussa kaksi harjoitusottelua, joista ensimmäisessä se voitti Järvenpään Palloseuran 5-4 ja jälkimmäisessä hävisi virolaiselle Paide Linnameeskondille 0-1. Myös Hongalle tiistain ottelu on ensimmäinen Liigacupissa, joten molemmat joukkueet pääsevät avaamaan kilpailulliset ottelunsa samaan aikaan.

Ottelu Espoossa pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorasta Ruutu+:n lähetyksestä. Lähetykseen pääset klikkaamalla TÄSTÄ!
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, voit ostaa ne viime kauden tapaan edullisesti Hakan verkkokaupasta ja samalla tuet Hakan toimintaa.

FC Hongan ennakko TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT