Haka nousi upeasti tasoihin Espoossa

FC Haka kohtasi FC Hongan Liigacupin avauksessa Esport Arenalla tiistaina kello 12.00. Ottelu oli molemmille ensimmäinen kilpailullinen ottelu tällä kaudella ja se näkyi myös joukkueiden otteissa. Lopputuloksena päiväottelussa oli 1-1, mikä maistui varmasti enemmän Hakalle, joka nousi aivan lopussa tasoihin Janne-Pekka Laineen upealla kaukolaukauksella!

– Vaikeat oli lähtökohdat ja vaikeaksi muodostui pelikin, tuskaili päävalmentaja Teemu Tainio vielä pelin jälkeenkin.

– Pakon sanelemana pelaajia väärillä paikoilla ja isolle osalle eka peli kimpassa. Me ei oikein saatu omaa peliä käyntiin missään vaiheessa.

Koskilaiset pysyivät kuitenkin hyvin kotijoukkueen tahdissa mukana ensimmäisellä jaksolla ja tauolle siirryttiinkin maalittomassa 0-0 -tilanteessa.

Valkopaitojen synkkä hetki osui heti toisen jakson alkuun. Honka pääsi yrittämään osumaa heti 46. minuutilla katkaistuaan Aatu Hakalan lyhyen avauksen, mutta tämän Hakala vielä torjui. Pallo kimposi kuitenkin Rui Modeston jalkaan, jolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin.

Haka reagoi takaa-ajoasemaan 68. minuutilla vaihtamalla kentälle Jesse Huhtalan, Oiva Laaksosen ja Niklas Fribergin. Tilaa heille tekivät Donaldo Acka, Stavros Zarokostas ja Tino Purme.

Takaa-ajo lähti kuitenkin täysillä käyntiin vasta Vigori Gben ja Oliver Whyten juostessa kentälle noin kymmenen minuuttia myöhemmin. Tuolloin kentän jättivät Seth Saarinen, sekä Luiyi De Lucas.

Vaihtojen myötä valkopaidat alkoivat saamaan enemmän painetta Hongan maalille ja Whyte olikin jo onnistua maalinteossa Laaksosen esityöstä muutamaa minuuttia ennen tasoitusosumaa.

Uusi-Seelantilainen oli kuitenkin vahvasti mukana tasoitusosumassa, sillä hän oli antamassa omasta laukauksestaan seurannutta kulmapotkua, minkä pelasi maassa kuudentoista kulmalla odottelleelle Laineelle. Keskikenttämies otti pallon kanssa pari terävää askelta kohti keskustaa ja laukoi kuudentoista takaa hirmuisen pommin oikeaan takanurkkaan.

– Ollie pelasi nopean kulman ja vastustaja jätti tilaa leikata keskelle, niin otin tatsin ja lauoin sinne mihin oon treenannut, Laine kommentoi ottelun jälkeen osumaansa.

Tasoitusmaali syntyi 89. minuutilla ja lisäaikaa ottelussa pelattiin kaikkiaan nelisen minuuttia. Enempää osumia ei noiden aikana nähty ja haastavista lähtökohdista otteluun lähteneen Tainion kommenteista huokui päällimmäisenä tyytyväisyys taiston jälkeen.

– Hyvin pelaajat taisteli ja aina mukava nousta tasoihin tappioasemasta.

– Nyt, kun aletaan saamaan pelaajia fyysisesti kuntoon, taas treenejä yhdessä ja opitaan pelaamaan toisten kanssa, niin hyvä tästä tulee!

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.