Hakan kotitaika sai jatkoa

Haka jatkoi torstaina tappiottomien kotiotteluiden sarjaa Ykkösessä. PK-35 Vantaa kaatui Jarno Mattilan maalilla 1-0 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika oli Hakan hallintaa ja maalipaikkoja oli lukuisia. Heti alkuun Kalle Multanen hätyytteli PK-35:n maalia pariinkin otteeseen ja myös Kasperi Liikosella oli mahdollisuutensa maalin tekoon. Vieraiden ainoa vaarallinen paikka tuli 19. minuutilla, kun Garcia Lopez ampui niukasti ohi.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Hakalle tarjottiin johtomaalia rangaistuspotkun muodossa. Biran Jeng kaatoi läpiajoon pyrkineen Liikosen ja sai tempustaan punaisen kortin.

Miikka Häkkinen kuitenkin torjui Multasen rangaistuspotkun ja oli edessä myös Multasen jatkolaukauksessa. Ennen taukoa Häkkinen ehti venyttää upeaan torjuntaan myös Tuomas Lähdesmäen yrityksen edessä.

PK-35 pelotteli Hakan kannattajia heti toisen puoliajan alkuun. Puolustuksen pallonmenetyksen jälkeen vieraat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Pablo Counagon haltuunotto epäonnistui täysin vapaassa paikassa ja hakalaiset selvisivät säikähdyksellä.

Pelin henki oli toisella puoliajalla muuten selvä. Haka piti palloa ja PK-35 kyttäsi vastahyökkäyksiä. Hakalla oli ensimmäiseen varttiin parikin mainiota maalisaumaa. Sekä Joni Mäkelä että Jarno Mattila laukoivat hyvistä paikoista hieman ohi.

Ottelua oli pelattu 73. minuuttia kun Haka vihdoin onnistui maalinteossa. Mattila nousi laidaltaan, pelasi hyvin yhteen Joni Mäkelä kanssa ja räjäytti 1000-päisen katsomon suosionosoituksiin.

– Pallo eteenpäin ja sitten silmät kiinni ja sijoitus, sankari kertasi maaliaan.

Myös Hakan seuraava Ykkösen ottelu pelataan Tehtaan kentällä. Viikon päästä torstaina 10.9. vastaan asettuu EIF. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Pirttijoki, Jarno Mattila, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää (75. Cheyne Fowler), Tuomas Lähdesmäki (64. Juho Saarinen), Kasperi Liikonen (89. Eetu Kaipio), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.