Hakan kausi päättyi pistejakoon Kotkassa

Hakan raskas kausi Ykkösessä päättyi Kotkassa 3-3 -tasapeliin jo putoamaan tuomittua FC KTP:ta vastaan. Haka ja KTP kohtasivat kauden aikana kolme kertaa ja jokainen kamppailu päättyi maalirikkaaseen pistejakoon. Kahdesti taululla olivat lukemat 3-3 ja kerran 2-2.

– Olihan tämä varmasti yleisölle mukava ottelu. Päästä päähän mentiin, kun pelissä ei suurta panosta ollut, valmennusvastuussa ollut Olli Huttunen puntaroi.

Matias Lindfors vei KTP:n johtoon Arto Tolsa areenalla vartin pelin jälkeen.

– KTP kyllä tuli otteluun paremmalla liikkeellä kuin me, Huttunen myönsi.
Hakan Elias Ahde tasoitti pelin yhdeksän minuuttia myöhemmin. Emenike Mbachu antoi hyvän keskityksen ja Ahde viimeisteli viidestä metristä. Hakan iloa avausmaalista kesti vain kolme minuuttia. Tuolloin koskilaisia rankaisi Niko Ikävalko.

Erinomaisessa syysvireessä oleva Ahde teki päivän toisen maalinsa juuri ennen ensimmäisen puoliajan umpeutumista. Erkka Helminen antoi vapauttavan pystysyötön ja Ahde pääsi karkuun. Nosto yli maalivahdin ja pallo verkkoon.

Haka meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon toisen puoliajan alussa, kun Joni Mäkelä onnistui viimeistelyssä. Mäkelä pääsi rangaistusalueella laukaisupaikkaan ja takakulma soi.

Johtoasema kesti aina ottelun 87. minuutille, jolloin Jussi Aalto pisti puntit tasoihin.

– Tässä ottelussa meidän parhaat hetkemme olivat toisella puoliajalla. Siinä oli puolituntinen, jolloin meidän olisi pitänyt tehdä useampi maali ja ratkaista peli, Huttunen totesi.

Huttusen mukaan syksyn päätöspeli kuvasi hyvin päättynyttä kautta Hakan osalta.

– Puolustuksessa annettiin muutamassa tilanteessa vastustajalle liikaa tilaa ja niistä meitä taas rankaistiin. Esimerkiksi Ikävalko ja Aalto ovat sellaisia pelaajia, jotka pystyvät pienenkin tilan hyödyntämään, Huttunen painotti.

Ensi kaudeksi Veikkausliigaan nousee JJK, joka voitti lauantaina AC Oulun 2-1. TPS jatkaa otteluitaan Veikkausliigan karsinnoissa.

Kauden aikana vain kaksi vierasottelua voittaneen Hakan sijoitukseksi tämän vuoden Ykkösessä tuli seitsemäs sija. Sarjapaikka säilyi lopulta neljän pisteen turvin.

Hakan kokoonpano Kotkassa: Joonas Immonen, Henri Malundama, Eero-Matti Auvinen, Mikko-Petteri Latosaari, Aapo Mäenpää, Jaakko Rantanen, Niilo Mäenpää, Emenike Mbachu (83. Etchu Tabe), Erkka Helminen (62. Jesse Sarajärvi), Joni Mäkelä, Elias Ahde.