Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan kapteenisto kaudelle 2018 on valittu

Kaudella 2018 Hakan kapteenina toimii 25-vuotias Jaakko Rantanen. Rantasen mahdollisten poissaolojen aikana kapteeninnauhaa kantavat Ville-Valtteri Starck ja Anton Popovitch.

Vaikka Rantanen ei ole vielä iältään vanha, on hän Ykkösen kokemuksella mitattuna Hakan kokenein pelaaja. Ikävuosissa ohi kiilaa ainoastaan Jean Fridolin Nganbe Nganbe, joka on joukkueen ainoa 1980-luvulla syntynyt jäsen.

– Meillä on nuorempi joukkue kuin viime vuonna, varmasti yksi Hakan historian nuorimmista. Nuori ja nälkäinen, se klisee kuvaa meitä varmasti parhaiten tällä hetkellä, Rantanen pohtii.

Rantanen on esiintynyt Hakan kokoonpanossa melkeinpä kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi maalivahtina. ”Jaska” tunnetaankin Tehtiksellä – sekä katsomossa että kopissa – luotettavana ja varmana pelaajana. Miehen itsensä mukaan sen pitää näkyä myös nyt, kun kapteeninnauha sovitetaan hihaan.

– Kyllä minun pitää esimerkkiä pystyä näyttämään ja varmasti sen esimerkin kautta toimin enimmäkseen. Minulla on Ykköstä takana jo lähes 100 ottelua, joten sen pitää näkyä myös omassa tekemisessäni. Toisaalta pitää keskittyä ottamaan roolia myös äänenkäytön suhteen ja ohjata kavereita myös sillä tavoin sekä kentällä että kopissa. Nuoressa joukkueessa ei välttämättä ole kuitenkaan luontaisesti niin paljoa sitä äänenkäyttöä johtamismielessä.

Tarkalleen ottaen Rantanen on pelannut Ykkösessä 95 ottelua, joten satanen tulee täyteen hyvin todennäköisesti toukokuun kuluessa. Näistä otteluista 47 on kertynyt Hakan valkomusta peliasu päällä. Muuttuuko Rantasen omassa tekemisessä jotain erityistä, kun kapteenin rooli osui kohdalle?

– Ei siinä kyllä muutu. Samat lainalaisuudet siellä kentällä ja kopissa pätee, oli nauhaa hihassa tai ei. Tietenkin tuomareiden kanssa pitää neuvotella varmaan aiempaa useammin ja nyt siihen on tietty myös oikeus, mutta mitään sen isompia muutoksia tekemiseen ei tule.

Nyt kohdalle osunut valinta Hakan kapteeniksi on Rantasen ensimmäinen vakituinen kapteenipesti aikuisten sarjoissa. Kapteenin hommat eivät silti ole miehelle vieraita.

– Ensimmäisen kerran olin kapteenina jo Orimattilan Pedoissa ihan pikkujunnuna. Siihen saattoi tosin vaikuttaa sekin, että oma isä oli valmentajana, Rantanen nauraa.

– Orimattilasta siirryin Reippaan junnuihin Lahteen ja olin sielläkin kapteenina. Isä ei kuitenkaan enää tuolloin valmentanut. Aikuisten sarjoissakin olen toiminut kapteenina yksittäisissä otteluissa muun muassa Ilveksen ja Hakan riveissä.

Kapteeniesikuvia Rantasella olisi aiemmalta uralta vaikka muille jakaa, mutta yksi eniten Haka-peluri heistä nousee ylitse muiden.

– Oikeastaan kaikki kapteenit, joiden kanssa olen saanut pelata, voisi nimetä esikuvaksi. Kaikki ovat olleet esimerkillisiä kapteeneja, mutta kyllä Ilveksessä kapteenina ollut Antti Hynynen nousee ensimmäisenä mieleen. Hän oli tosi esimerkillinen johtaja joukkueelle.

Hakan kapteenisto valittiin tänäkin vuonna äänestyksellä. Jokainen pelaaja valitsi kolme joukkuekaveria ja heistä kolme eniten ääniä saanutta valittiin kapteenistoon.

– Hyvät ja pätevät apumiehet sain kapteenin hommiin mukaan. Ville-Valtteri on pelannut Ykköstä myös jo pitkään ja tuo siten kokemusta kapteenistoon. Anton edustaa ehkä tässä kolmikossa sitten sitä nuoruuden intoa.

Ykkösen kauden alkuun on hieman vajaat kaksi viikkoa aikaa ja sen huomaa jo Hakan kopissakin.

– Kyllä tässä vesi kielellä odotellaan kauden alkua. Me olemme tehneet oikeita asioita talvella ja treeneissä on menty kovaa. Kyllä me valmiina olemme, nyt pitäisi saada vain kausi alkamaan.

Ennen kauden avaavaa HIFK-kotiottelua on edessä vielä yksi harjoitusottelu Kakkosen kauteen valmistautuvaa KäPaa vastaan. Sinne ei vielä kuitenkaan ole katseita käännetty.

– Emmeköhän me tässä viikolla ala KäPa-otteluunkin keskittymään. Pelaamista pitää totta kai parantaa koko ajan kokonaisvaltaisesti, mutta hyvällä mallilla tekeminen on tässä vaiheessa kevättä. Me olemme kyllä valmiita, kun kausi alkaa.

Haka on tunnettu hyvähenkisistä joukkueistaan, eikä tämän vuoden nippu tee poikkeusta.

– Tosi hyvä henki meillä on joukkueessa ja pientä jippoa ja jekkua on varsinkin viime aikoina tehty hyvässä hengessä enemmänkin. Kaikki ovat löytäneet paikkansa kopissa ja joukkuehenki on muovautunut oikeanlaiseksi. Se henki näkyy varmasti hyvinä asioina myös Tehtiksen lehtereille kauden aikana, Rantanen lupaa.

Hakan viimeinen kotiottelu ennen Ykkösen kauden avausta pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 21.4. Vastaan tulee Käpylän Pallo ja ottelu alkaa kello 15.00

Ykkösen kauden avaus pelataan lauantaina 28.4. kello 17.00 Tehtaan kentällä. Kausikortit ovat myynnissä Hakan toimistolla. Tervetuloa varmistamaan paikkasi Ykkösen kärkikahinoihin!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT