Hakan hyvä toinen jakso ei aivan riittänyt pisteeseen

FC Haka vieraili lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana Veikkausliigaottelussa, mikä alkoi poikkeuksellisesti jo kello 12.00. Edellisissä kolmessa Veikkausliigaottelussa maalinsa puhtaana pitäneet koskilaiset eivät ole milloinkaan kyenneet pitämään nollaa Seinäjoella sarjapelissä, eikä näin käynyt tälläkään kertaa, sillä ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 -voittoon.

Loukkaantumisista ja Maissa Fallin pelikiellosta johtuen valmennus oli joutunut tekemään joitakin muutoksia kokoonpanoon sekä pelisysteemiin. Joko näistä tai SJK:n hyvyydestä johtuen, ensimmäinen jakso oli valkopaidoille vaikea ja kotijoukkue iskikin pallon kahdesti Anton Lepolan selän taakse.

Ensimmäinen osuma syntyi 33. minuutilla. Pallo pelattiin vasemmalta kovana maalin edustalle, missä seinäjokelaisten maalitykki Jaime Moreno oli tarkkana ja tuikkasi pelivälineen Nikolas Talon takaa maaliin.

Lisää synkkiä pilviä ilmestyi taivaalle viitisen minuuttia ennen jakson loppua, kun Babacar Fati iski taukolukemiksi 2-0. Portugalilainen laukoi keskityspallon noin 16 metristä suoraan ilmasta tarkasti takanurkkaan.

Haka teki puoliajalla kaksi vaihtoa, kun Tuure Siira sekä Arlind Sejdiu jättivät kentän ja heidän tilalleen juoksivat Evangelos Patoulidis sekä Marko Bacanin. Puoliaika ja vaihdot tekivät tehtävänsä sillä toiselle jaksolle tuli aivan eri näköinen koskilaisnippu, joka suorastaan vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia.

Ansaittu palkinto tuli 57. minuutilla, kun Nicolas Dantas puski lyhyenä annetusta kulmasta lähetetyn keskityksen vasempaan ylänurkkaan.

Hyvästä otteesta huolimatta Haka ei onnistunut tasoitusmaalia iskemään, vaikka Elias Mastokangas aivan viime minuutilla pallon maaliin toimittikin. Erotuomari Oliver Reitala oli nähnyt Hassan Ndamin rikkoneen maalivahti Roope Pauniota maalia edeltäneessä tilanteessa ja vihelsi vapaapotkun kotijoukkueelle.

Päävalmentaja Andy Smith tuskaili poissaoloja pelin jälkeen.

– Tässä tilanteessa olimme pakotettuja laittamaan pelaajia pelipaikoille, missä he eivät ole tottuneet pelaamaan. Se näkyi ensimmäisellä jaksolla ja jouduimme kahden maalin takaa-ajomatkalle.

– Toiselle jaksolle teimme muutoksia ja pelasimmekin fantastisesti. Harmittaa ettemme saaneet enempää maaleja tehtyä.