Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan Cup -taival alkaa keskiviikkona Oulussa

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka avaa Suomen Cup -taipaleensa muiden Euro -joukkueiden (HJK, KuPS, Honka) tavoin vasta viidenneltä kierrokselta. Arpaonni ei koskilaisia suosinut, sillä paljon pahempaa ottelua ei tähän väliin olisi voinut osua, sillä joukkue sai kahden Veikkausliiga -vierasottelun väliin vielä yhden matkaottelun lisää, kun se kohtaa AC Oulun keskiviikkona 31.5. kello 18.00 Raatin Stadionilla Oulussa.

Päävalmentaja Teemu Tainio ei myöskään arvontatuloksesta innostunut, mutta ei anna sen häiritä joukkueen keskittymistä otteluun,

– Melkein huonoin mahdollinen vastustaja tähän väliin, kun otetaan matkustaminen huomioon. Mutta ei tässä voi ruikuttaa, tämä nyt tuli tähän väliin ja sillä selvä!

– Nyt keskitytään huomiseen peliin. Pitkä matka edessä, mutta ollaan ennenkin todistettu, että homman pystyy silti klaaraamaan.

AC Oulu aloitti oman Cup -taipaleensa edellisellä kierroksella niin ikään Veikkausliigajoukkuetta vastaan, ja tekikin sen erittäin väkevästi pudottamalla tällä hetkellä liigaa johtavan Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 1-4.

Haka ja Oulu ovat sen sijaan tämän vuoden kilpailullisissa otteluissa olleet erittäin tasaväkisiä, sillä niin Liigacupissa, kuin Veikkausliigassakin joukkueet pelasivat tasan 2-2. Selvää on, että keskiviikkona näiden joukkueiden välillä paremmuus tullaan varmuudella ratkaisemaan, sillä jatkoon menee vain toinen joukkue.

– Ite tykkään Cupista tosi paljon. Siinä ei mitään muuta voi, kuin voittaa ja ne kaikki vastustajat on vain voitettava, Tainio kertoo.

Hakan pelaajatilanteessa ei viime otteluun ole muuta muutosta, kuin Oiva Laaksosen puuttuminen, sillä mies pelasi Suomen Cupia jo Akatemian riveissä, eikä näin ollen voida nimetä edustuksen kokoonpanoon. Loukkaantuneina siis edelleen Stavros Zarokostas, Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe. Zarokostasin osalta paluu kokoonpanoon tulee todennäköisesti tapahtumaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa, mutta Boukassin tilanne ei ole yhtä valoisa. Miehen vamma uusiutui sen verran pahasti, että mies tullee olemaan sivussa useampia viikkoja.

Joka tapauksessa päävalmentaja lupaa jonkin verran muutoksia kokoonpanoon vieraspeliruuhkasta johtuen.

– Jonkin verran kierrätystä on luvassa, sillä tämä on matkustuksellisesti raskas viikko.

Perinteikkäässä Suomen Cupissa on vielä mukana kaikkiaan 32 joukkuetta, eli Olympiastadionilla 30.9. pelattavaan finaaliin on matkaa neljä voittoa.
Kaikki otteluparit ja jatko-ohjelman löydät Palloliiton tulospalvelusta.

AC Oulun ennakko.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT